изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:58 EEST
КАКВА СНИМКА ДА ИМА НА ИЗБОРНИТЕ БЮЛЕТИНИ ЗА ДЕПУТАТИ В БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ    
Коментари
Не съм бил и не съм пушач. Въпреки че около мене винаги е имало страстни пушачи. Баща ми пушеше по 3 кутии "Ударник" /най-серт цигари без филтър/ на ден, а доживя до 92 години - без лекарска помощ и изцяло на себе си, както казваше майка ми. Много приятели и познати не станаха пушачи и си отидоха рано. Господ решава кой кога и къде да си отиде от този свят.



Както и да е. От известно време на цигарените кутии има зловещи снимки и надписи. Никой досега не ме е убедил, че това намалява пушещите тютюн. Ако някой показва статистика, бъдете сигурни, че е платена или пък е изключил онези 3 милиона, избягали от тази вървяща към слънцето под нощното звездно небе на Европейския съюз все още наричаща се България държава. Чопли ме една мисъл. Нека пушачите я подкрепят. Според тях какъв надпис и какви снимки трябва да има на изборните бюлетини за т. нар. народни представители в българския парламент, който малцина отъждествяват с Народно събрание. Има ли статистика, достоверна разбира се, колко хора в България умират от бедност, от недоимък за храна, покрив, обикновени семейни разходи, за лекарства, от стреса на безработицата...Не е ли правилно при предизборни кампании до имената на определящите се като политически елит да има снимки от тази сфера - умиращи в бедност и безпаричие деца и възрастни, разграбени заводи и руини, изпопродупчени пътища и улици, чиято вина е, че са прокарвани някога при социализма. Болници без лекарства, затварящи се училища и детски градини. Обезлюдени села.
Питам ей така простичко, колкото простичко искам да ми отговорят пушачите, които дремят като мисирки и не се вдигат организирано срещу организираното вкарване и разпространение на наркотици, защото печалбата за определени хора по върха на държавата и икономиката от тях е по-голяма, отколкото да продават незаконно цигари. Защото на рекламите за коли няма снимки на катастрофирали автомобили? Защо на рекламите на сирене и месо няма снимки на заболели от рак и други болести заради фалшификатите? Защо на рекламите за европейски градове в България няма снимки от нищетата в крайните квартали? Защо материали в медиите за социални помощи, не се виждат палатите на хора, които са безработни? И така нататък...
Пушачи, не дремете като пуйки! Дайте отговори. Организирани и смислени.
Все пак, аз предпочитам - лично за себе си - да не пуша и около мен да не пушат, но ако някой задими, то поне да не ми пречи - нито на настроението, нито на здравето ми.
Такъв е животът!

Димитър ДУКОВ
 


Сходни връзки

КАКВА СНИМКА ДА ИМА НА ИЗБОРНИТЕ БЮЛЕТИНИ ЗА ДЕПУТАТИ В БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди