изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:34 EEST
Важно! Държавен архив издирва жени от снимка с Гагарин    
Новини  Държавният архив в Пазарджик издирва жени, които са се снимали с космонавта Юрий Гагарин през 1961 г. в района на Септемврийски ханчета на главния път от Белово за Пловдив, съобщи директорката на институцията Ненка Иванова. Става въпрос за труженички, които тогава са работели към кооперативните стопанства от близките села Варвара, Лозен и Симеоновец. В това време по този път е преминал с открит автомобил първия космонавт и те са имали щастието да се снимат с великия Гагарин.

Снимката е автентична и се пази в Държавния архив в Пазарджик, пише "Монитор".  На фотографията има 16 жени от трите села, които са работили на полето в близост до главния път, както и един мъж и трима войници. Снимката е направена на 22 май 1961 година, повече от месец след полета на съветския космонавт.



Според специалистите от архива съществували съвременни компютърни програми, които могат да възпроизвеждат образ на лице от снимка години назад и се надява с такава помощ да бъдат разпознати някои от участниците във фотоса.

Сътрудниците в Архива в Пазарджик са на разположение на всички, които имат отношение към темата и към конкретната снимка с Юрий Гагарин.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Важно! Държавен архив издирва жени от снимка с Гагарин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди