изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:24 EEST
БУМ НА ПОЖАРИТЕ ПРЕЗ УИКЕНДА В БАЛЧИШКО    
Ред и сигурностБум на пожарите през почивните дни в Балчишко, съобщи радио "Варна". Няма пострадали хора, само материални щети, обобщи шефът на районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” Антон Антонов.


Миналата вечер изгоря заведение на централния плаж в Балчик. Около 4 часа рано сутринта е подаден сигнал от охранителя. Според първоначалния оглед става дума за неумишлен огън, а по-скоро за технически проблем от инсталацията. Летните заведения работят при екстремни условия – цял ден напича, а вечерта е влажно, което води до бързо остаряване на кабелите. Изгоряла е цялата конструкция, добави още той.
В събота са регистрирани четири пожара. В балчишкото село Тригорци е изгоряла оранжерия за мурсалски чай. Унищожени са част от билките и съществена част от оборудването. Същия ден в местността Македонка е запалено стърнище, пламъците са се насочили заплашително към помпената станция и защитния пояс. За щастие горящата трева е загасена навреме, отбелязаха огнеборците, но с поредното предупреждение, че паленето на стърнища е много опасно при силен вятър.
Небрежност при боравене с открит огън е причината огромни пламъци да лумнат в сухи треви в кв. Изгрев. Пожарът до ромската махала е потушен от три противопожарни коли – две от Балчик и една от Албена. Растителност и нерегламентирана смет е горяла и на стадиона в квартал Левски.
За цялата изминала седмица са регистрирани 10 пожара, а от началото на август – 31, повечето възникнали в сухи треви. Липсата на дъжд цяло лято е предпоставка за това, добави още шефът на районната служба. НДТ




 


Сходни връзки

БУМ НА ПОЖАРИТЕ ПРЕЗ УИКЕНДА В БАЛЧИШКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди