изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:51 EEST
Албанската национална армия заплаши с война на Балканите    
По света Албанската национална армия (АНА) заплаши с война Черна Гора заради демаркацията на границата, предава македонската държавна агенция „Макфакс". Агенцията припомня, че Договорът за демаркацията на границата трябва да бъде ратифициран на 1 септември 2016 г.Косовските медии, смятат, че управляваща коалиция на президента Хашим Тачи и на премиера Иса Мустафа трудно може да си осигури нужното мнозинство от 2/3 от парламента, за да подкрепи договора.

В момента управляващата коалиция има 61 депутати и дори да се осигурят 20 гласа от представителите на малцинствата, не може да се осигури необходимото мнозинство.
„Макфакс" цитира кметът на Прищина Шпенд Ахмети, член на Движението „Самоопределение", който е заявил че „неговата партия е за добросъседски отношения с Черна Гора, но границата не е там, където трябва да бъде", предаде "Фокус".

Косовската опозиция настоява Черна Гора да върне над 8000 декара земя, които са получени от Подгорица при прилагането на границите от времето на СФРЮ. 

Паралелно с протестите представители на Албанската национална армия (АНА) са заплашили с война Черна Гора заради демаркацията на границата. Съобщава се за напрежение в района на Чакор, където са били изпратени специални части от Подгорица.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Албанската национална армия заплаши с война на Балканите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди