изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:28 EEST
18-ото СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО РАДИОРИЕНТИРАНЕ ИДВА В АЛБЕНА    
СпортОт 3 до 9 септември Албена ще приеме 18-ото Световно първенство по радиоориентиране /радиозасичане/, чийто домакин е Българската федерация на радиолюбителите (БФРЛ). Това съобщиха от пресслужбата на ваканционното селище. Очаква се за надпреварата да пристигнат рекорден брой участници – над 450 състезатели, съдии и треньори от над 35 страни от Европа, Азия, Северна Америка и Австралия. Състезателният център на първенството ще бъде във ваканционно селище Албена. Откриването е от 18:30 на амфитеатъра на комплекси "Магнолия" и "Орхидея".

Албена / Albena Снимка: Йоанна Дукова Хотел "Боряна" стана носител на престижната награда на Холидейчек: Holiday Check Quality Selection 2014, която е признание за отличие и качество на предлагания туристически продукт. Албна / Albena Албна / Albena

Програмата ще предложи четири старта - фоксоринг на 4 септември в околностите на Аладжа манастир;    спринт на 5 септември около Побити камъни;    класическа дистанция на 6 септември в местността Изворите нас Аксаково; класическа дистанция на 08 септември между селата Долище и Яребична.
БФРЛ е положила много усилия шампионата да премине на възможно най-високо ниво. По време на Световното първенство ще се използват възможно най-новите технологии като GPS проследяване на състезателите, радиконтроли на всички предаватели по трасето. Резултатите ще се слеят в реално време на страницата на първенството:www.ardf2016.com.
Любезните домакини от Албена и Конгресен Център към „Албена Тур“ ше предоставят чудесни условия за всички състезатели, съдии и гости. Във времето за почивка е осигурена богата забавна и културна програма.
Българският отбор ще бъде от 27 състезатели и ще има представители в повечето категории. Надежди за отлично класиране в елитните групи очакваме от следните наши състезатели Иван Сираков – носител на бронзов медал на Европейското първенство по радиотиентиране в Чехия през 2015.  Иван Сираков е и водещ национален състезател по ориентиране, бронзов медалист от Световното юношеско първенство по ориентиране в Австралия, един от най-добрите наши състезатели по планинско бягане и екстремни надпревари, многократен държавен призьор в лекоатлетическите дисциплини: крос-кънтри и планинско бягане.
Антоанета Дяскова – носител на сребърен медал от Световното първенство в Казахстан 2014 и брозов на Европейското първенство в Чехия 2015. Андрея Дяксова – носител на два златни медала при девойките на Европейското първенство в Чехия 2015. НДТ


 


Сходни връзки

18-ото СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО РАДИОРИЕНТИРАНЕ ИДВА В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди