изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:08 EEST
Д. НИКОЛОВА ИНСПЕКТИРА РЕМОНТА НА ПЪТ ПРЕСЕЛЕНЦИ – СЪРНИНО    
Новини Областният управител Детелина Николова е извършила проверка на място на ремонта на 13-километрова отсечка на пътя Преселенци - Сърнино, съобщиха от пресслужбата на администрацията. На място Николова е установила, че усилената работа по превантивния ремонт на път ІІІ-9701 е приключила. Отсечката е обновена с осигурените от правителството средства за подобряване състоянието на пътната инфраструктура в Северна България.

За Път III-9701 Преселенци - Сърнево от км 24+400 до км 37+300, бяха предоставени 3 500 000 лв. (с ПМС № 85 от 15 април 2016 г. на Министерски съвет). С осигурените средства сa ремонтирани 13 км от третокласния път, както и водостоците; подобрено е отводняването. Положен е износващият пласт асфалт. Монтирани са ограничителните системи, пътните знаци и хоризонталната маркировка.
Обновеното състояние на пътната отсечка от път III-9701 допринася за повишаване на безопасността и удобството при пътуване, а също и за улесняване на достъпа от зърнопроизводителния район до областния център Добрич и общините Генерал Тошево, Балчик и Каварна.
От пресцентъра припомнят, че с ПМС № 85 от 15 април 2016 г. МС одобри допълнителни разходи по бюджета на МРРБ за т. г. в размер до 119 161 000 лв., разпределени по обекти, за извършване на превантивно поддържане на Републиканската пътна мрежа в Северна България и за ремонтно-възстановителни дейности и доизграждане на пътни инфраструктурни проекти.    Осигуряването на средства за подобряване състоянието на пътната мрежа в Северна България е част от ангажимента на правителството за привличането на повече инвестиции в тази част от страната и за социално-икономическото й развитие. НДТ


 


Сходни връзки

Д. НИКОЛОВА ИНСПЕКТИРА РЕМОНТА НА ПЪТ ПРЕСЕЛЕНЦИ – СЪРНИНО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди