изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:31 EEST
ФУНИКУЛЯР ЩЕ СВЪРЗВА ПАРКОВАТА ЗОНА НА АЛБЕНА С ПЛАЖА    
Туризъм Лифтово подемно съоръжение тип фуникуляр ще свързва горна и долна зона в курорта Албена. Това предвижда програма за екологично развитие, които туристическата компания предвижда да въвежда от следващата година, съобщи пред журналисти търговският директор Маргита Тодорова. Програмата включва бизнесмодел, залага на безотпадъчни технологии, намаляне на използването на енергийните ресурси, преработка на отпадъците в ресторантите, въвеждане на електрически транспорт.


Програмата все още се разработва, като се очаква да е завършена като концепция до края на октомври. След това ще бъде популяризирана.  Ще има има краткосрочен и дългосрочен план. Началото на реализацията й ще бъде от следващата година.
Фуникулярът най-лесно може да бъде обяснен като лифт на релси, използван за стръмни местности. Такива съоръжения има из цяла Европа.
Първият фуникуляр е построен в Австрия и е бил ползван за достъп до внушителния замък Хоензалцбург. Най-стария действащ фуникуляр е в Хайделберг
В Нова Зеландия пък са разпространени частните такива лифтове, които собствениците на планински имоти си изграждат.
У нас също имаме подобно съоръжение и то се намира във Велико Търново. Пуснато е в движение преди две години и качва желаещите до Трапезица.
Най-кратко пътуващият фуникуляр пък е в Англия – той изминава едва 39 метра. НДТ


 


Сходни връзки

ФУНИКУЛЯР ЩЕ СВЪРЗВА ПАРКОВАТА ЗОНА НА АЛБЕНА С ПЛАЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди