изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:51 EEST
БЪЛГАРСКИЯТ И РУСКИ БИЗНЕС СИ ДАДОХА СРЕЩА В АЛБЕНА    
НовиниАлбена отново е домакин на работни срещи между руски бизнес делегации и представители на български фирми. Събитието е организирано от Българо-руската търговско промишлена палата.
Във форума вчера участва и генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Николаевич Лукянчук.

   




Първите срещи се проведоха на 2 септември. В тях участваха представители на туристическия бранш от българска и руска страна, съобщи председателят на Управителния съвет на БРТПП Желю Добрев. Основното представяне е било на Търговско-промишлената палата на Нижни Новгород. Отчетени са положителни тенденции в сътрудничеството. „Сериозният проблем е, че много малко се знае в Русия за българския туризъм и неговите направления като културен, селски и друг туризъм“, обясни Добрев. Затова предложението на БРТПП е Министерството на туризма да направи филм, който, чрез 174-те регионални палати в Русия да бъде разпространяван, за да има целогодишна реклама на българския туризъм.
В деловите срещи вчера с презентации участваха фирми от Търговско-промишлената палата на Мордовия, която се състои от бизнесмени в направленията за производство на кабели,информационните технологии и консервната промишленост. С 13-членна делегация участва и палатата от Пермската област. Бизнесмените, включени в нея, представят най-различни отрасли на руската икономика, като най-съществени са машиностроенето, ИТ технологиите, фармацевтиката, текстилната промишленост и преработвателната промишленост.
От българска страна участваха десет фирми от цялата страна, както и представители на Министерството на икономиката, Агенцията за чуждестранни инвестиции и Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия.
Целта на форума, който е традиционен, е осъществяване на пряк бизнес контакт между български и руски фирми, както и двустранни преговори.
Руските гости се запознаха и с възможностите на Албена за почивка и отдих, лечебно-оздравителни процедури, екскурзии, спорт. НДТ
 


Сходни връзки

БЪЛГАРСКИЯТ И РУСКИ БИЗНЕС СИ ДАДОХА СРЕЩА В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди