изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:56 EEST
БАРЕЛЕФ НА ДОНКА ХРИСТОВА ОТКРИХА В СЕЛО ЖИТЕН /СНИМКА/    
Общество Десетки жители и гости на село Пчеларово се събраха на 6 септември, за да отпразнуват заедно събора на селото и да се насладят на красивите народни песни, които звучаха на XIII-ия пореден фолклорен събор „Пчеларово” 2016.



Тържеството на голямото добруджанско село уважиха кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, зам.-кметът Георги Георгиев, секретарят на общината Вяра Дянкова, кметове и кметски наместници от съседни на Пчеларово села. Празникът откри кметът на селото, след което бе извършен тържествен водосвет. Кметът Валентин Димитров също  поздрави домакините, като подчерта, че за селото са положени много усилия от местната администрация, а това което правят местните самодейци заслужава всеобща признателност. В празничната програма се изявяваха творчески колективи и индивидуални изпълнители от цялата област.
Веднага след двойния празник на село Пчеларово кметският екип се отправи към съседното село Житен, където отново две прояви белязаха слънчевия септемврийски ден. Тук, в присъствието на акад. Георги Марков и областния управител Детелина Николовa, беше открит барелеф на Донка Христова, Симo - една от видните радетелки за освобождението на Добруджа. Сред гостите бе и Филип Филипов, по чиято инициатива и финансова помощ се реализира родолюбивото начинание. По-късно градоначалникът преряза лентата на новия пенсионерски клуб в село Житен, който се помещава в сградата на читалището. В знак на благодарност за отпуснатите общински средства за направата на клуба местните хора от третата възраст  поздравиха кмета със специално подготвена за целта музикална програма.
Денят завърши с откриване на паметна плоча на загиналите във войните в село Изворово и отбелязване патронния празник на НЧ „Съединение–1943”. По този случай изворци бяха приготвили празничната естрада в центъра на селото, където присъстващите се насладиха на звучните изпълнения на млади таланти от общината. НДТ


 


Сходни връзки

БАРЕЛЕФ НА ДОНКА ХРИСТОВА ОТКРИХА В СЕЛО ЖИТЕН /СНИМКА/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди