изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:50 EEST
Откриха математика Галин Статев, изчезнал мистериозно преди повече от месец!    
Новини Столични полицаи откриха обявения за издирване Галин Статев, който бе в неизвестност от 4 август. Мъжът е в добро физическо състояние. Вчера, малко след 17.00 часа, при обход на маршрут в ж.к. „Борово”, автопатрулен екип от Шесто РУ забелязал мъж, отговарящ на описанието на мъж от Ямбол, обявен за общодържавно издирване.При проверката на документите е установена самоличността му. Той бил отведен в районното управление и малко по-късно е предаден на роднини.

26-годишният Галин Статев бе обявен за издирване по молба на близките.

Издирваният до вчера е възпитаник на Националната природоматематическа гимназия и Масачузетския технологичен институт (MIT), носител на златен медал от балканската олимпиада по математика и на бронзов медал от международната олимпиада по математика през 2009 г., поясниха от полицията.

От VIII клас участва успешно в сесиите на Ученическия институт по математика и информатика. През 2008 г. е един от двамата участници, които са избрани да представят България в Научно-изследователския институт в MIT. Разработката му е оценена изключително високо – попада измежду представителните пет разработки за програмата. През следващата година Галин е приет в МIT с пълна стипендия.

От чужбина е ръководил ученици в България при работата им по проекти за ученическия институт. През лятото на 2014 година, Галин взема участие в Лятната изследователска школа на ученическия институт като научен ръководител и лектор.

Галин е пристигнал в София, на Централна автогара, на 4 август. Пътувал е от Германия. От същия ден 26-годишният младеж бе в неизвестност.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Откриха математика Галин Статев, изчезнал мистериозно преди повече от месец! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди