изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:27 EET
ПО ПРОЕКТ „ПОДКРЕПЕНО ДЕТСКО РАЗВИТИЕ” ЩЕ РАБОТЯТ В КРУШАРИ    
НовиниОбщина Крушари сключи договор с Министерството на труда и социалната политика за изпълнение на проект „Подкрепено детско развитие”, съобщиха от общинската администрация.


Проектът стартира вчера и е с обща продължителност 27 месеца, като общата стойност на договорираните средства е 215 676 лв. и се финансира от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма  „Развитие на човешките ресурси”.
Проектът надгражда реализираните до момента дейности по превенция на социалното изключване на деца и родители от уязвими социални групи. Заложените дейности изцяло кореспондират с основната цел на процедурата по ОП РЧР – „Услуги за ранно детско развитие”, а именно подкрепа за децата от 0 до 7 годишна възраст до здравна грижа и дейности по превенция на заболяванията, формиране и развитие на родителски умения и родителски капацитет сред уязвимите рискови групи, повишаване училищната готовност на децата от социално слаби семейства със специален фокус върху децата с увреждания.
За изпълнението на основните дейности ще се наемат лекари-педиатри, медицинска сестра, акушерка, психолог, стоматолог, специален и общ педагог.
Дейностите по проекта ще се управляват от нарочен екип, включващ ръководител на Комплекса за предоставяне на услуги, социален работник, медиатори, счетоводител, шофьор, чийто подбор ще бъде извършен през октомври. НДТ
 


Сходни връзки

ПО ПРОЕКТ „ПОДКРЕПЕНО ДЕТСКО РАЗВИТИЕ” ЩЕ РАБОТЯТ В КРУШАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди