изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:30 EEST
Митрополит Йоан: Повече от всякога младите се нуждаят от правилно разбиране на православието    
Новини„Днес, повече от всякога, нашият млад човек се нуждае от правилно разбиране на светото православие”, заяви в село Плачи дол Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.


По думите му, „незнанието на вярата води до особени сложни проявления в нашето общество – агресия в училище, много странни прояви на непослушание на младите хора към по-възрастните. Незачитане на родителското право, незачитане на учители, липса на авторитети, анархистичност, нови движения, които  подклаждат това безредие, което, не дай Боже, може да се случва в дадени общества”.
„Ние виждаме колко много хора пристигат – това преселение  на хора, които до голяма степен не са в нашето вероизповедание. Това в никой случай не е основани за омраза. А е основание за разбирането, че ние познаваме вярата си. Ние живеем в смесен район. Помним думите на Св. Апостол Павел: Доколкото е възможно, бъдете в мир с всички човеци, и Бог на любовта и мира ще бъде с вас”. Познаването на светото православие ни помага н трудности за правилния избор, пред който е поставен човек, каза още владиката.

 


Сходни връзки

Митрополит Йоан: Повече от всякога младите се нуждаят от правилно разбиране на православието | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди