изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:49 EEST
ВИСОКА ОЦЕНКА ЗА ТЪРЖЕСТВАТА ЗА ДОБРИЧКАТА ЕПОПЕЯ    
НовиниМного висока оценка е дал началникът на Военна академия „Г.С. Раковски“ генерал-майор Тодор Дочев на тържествата в Добрич по повод 100 години от Добричката епопея, съобщи зам.-кметът д-р Емилия Баева. Тя е участвала в края на миналата седмица в съвещание по повод предстоящата международна научна конференция, посветена на отбелязването на 100 години от Първата световна война.


То се е провело в подножието на връх Каймак-Чалан.
Предвижда се конференцията да започне на 3-и октомври в столицата и ще продължи два дни. Допуснати са 101 доклада, които ще бъдат представени.
Според първоначалната идея на 5-и октомври три лъча ще потеглят към градовете, където са се състояли бойните действия през 1916 година - Благоевград, Тутракан и Добрич.
Конференциите в тях ще протекат по едно и също време. В Добрич ще има три панела – на 5 и 6 октомври. Ще се състоят в залата на Дом-паметника „Йордан Йовков“.  В нея са включени 22 доклада, от които 5 са на чуждестранни гости.
Специална покана ще бъде отправена към учителите по история.
Пълната програма на конференцията със заглавия на доклади и имена на тези, които ще ги представят, ще бъде публикувана на сайтовете на Военна академия и на регионалния исторически музей – Добрич.
Д-р Баева е взела участие в експедиция до връх Каймак-Чалан, който се намира на границата на Македония и Гърция и е с височина 2 525 метра.  НДТ

 


Сходни връзки

ВИСОКА ОЦЕНКА ЗА ТЪРЖЕСТВАТА ЗА ДОБРИЧКАТА ЕПОПЕЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди