изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:12 EET
СУ "Климент Охридски" спечели проект по "Еразъм"    
НовиниЕкип от учители от СУ „Свети Климент Охридски“, гр.Добрич спечели проект№2016-1-ESO1-KA 219-024963_5, озаглавен „School Radio Waves„ пo Програмата „Еразъм+“, ключова дейност „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики „(КД 2), сектор „Училищно образование“.В рамките на тази ключова дейност се предоставя подкрепа за стратегически партньорства в областта на образованието, обучението и младежта.



Програмата Еразъм + и работата по проекти дава отлични възможности за поддържане на висок професионализъм и личностно развитие на учителите и осъществяване на европейски партньорства като допълнителен инструмент за въвеждане на добри практики.
Очаква се в резултат на този проект да бъдат разработени, трансферирани ивъведени иновативни практики на организационно, местно, регионално, национално и европейско ниво.
Училището е печелило 3 пъти проекти по ключова дейност К1.Тази година за пръв път ще работи по проект за сътрудничество за иновации и обмен на добри практики(КД 2).Проектът е двугодишен, включва редица разнообразни задачи, и в него ще вземат участие екипи от колеги и ученици.В процеса на работата те ще си сътрудничат с училища от четири европейски страни- Испания, Португалия, Полша и Унгария.
Основната цел на осъществяването на проекта е да помогне на учителите и учениците да подобрят своите ключови компетентности чрез иновативни методи на преподаване ,усвоени в процеса на работата.Учителите ще учат и обменят нова методология,базирана на радиото и съвременните технологии за комуникация.Учениците,които ще работят с връстници от други европейски страни, ще развиват културните,социалните и граждански си компетенции и ще подобрятезиковите и дигиталните си умения. Те ще подобрят качеството на работата в екип,ще осъществят социални връзки с връстниците си от Европа,ще повишат увереността в собствените си възможности, което е залог,че те ще станат толерантни и активни европейски граждани.
Ще се осъществят пет ученически мобилности,където учениците ще работят съвместно с връстниците си по различни задачи.Страните партньори ще работят едновременно върху една и съща тема,използвайки възможностите на училищното радио.
Екипът на нашето училище е поел отговорността да провежда политика, в която водеща роля имат образованието, възпитанието и личностното развитие на децата. Ние съзнаваме, че светът около нас непрекъснато се променя и обновява. Всеки, който иска да не изостава от тези процеси, трябва да побърза да промени своето мислене, своите знания и ценностна ориентация.
Основна наша цел е да изградим комфортна образователна и възпитателна среда, която да насърчава и мотивира учениците и чрез постоянна работа да създаваме гаранции, че децата, обучавани в училището, придобиват нагласата, знанията и уменията, които са им необходими,за да успеят в реализацията си.
   Вярваме ,че този проект ще донесе ползи за всички партньори; ще повиши качеството на обучението; мотивацията на учениците за учене; широкото използване на новите технологии в класната стая; обогатяването и усъвършенстването на дигиталните компетенции на преподавателите.
 


Сходни връзки

СУ "Климент Охридски" спечели проект по "Еразъм" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди