изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:40 EET
НАЦИОНАЛНИЯТ ИНОВАТИВЕН ФОНД ОТКРИВА ПРИЕМ    
НовиниНа 14 септември от 14 часа в хотел „Черно море“ ще се проведе информационен ден във връзка с отварянето на националния иновационен фонд, съобщи Николай Петканов – регионален представител на Агенция за насърчаване на малките и средните предприятия  за Североизточна България. Т


ова е нещо, което се чака от началото на годината да бъде отворено, защото имаше доста проблеми със старите документи на фонда. Това, което е направено – променени са старите документи и правилата за участие във фонда. Фондът е за развитие на иновации. Финансирането е от 0 до 100 %, като максималната сума е 500 000 лева. Няма самоучастие за разлика от европейските фондове. Това са пари от държавния бюджет.
Парите се дават за изследвания и за изработката на прототип. Цели се да има получен прототип, не за внедряване на производство.
Не е задължително фирмата да има история, може да е стартираща.
С тези пари може да се купува оборудване за самите изследвания. Ако някой работи в сферата на нанотехнологиите и му трябва специфичен микроскоп, който струва 200 000 лева, с тези пари той може да си купи този микроскоп и да си проведе изследванията,да създаде продукта до прототип.
Бюджета за настоящата осма сесия е 5 млн. лева
Имаше европейска програма за нови фирми, но при нея самоучастието беше 30 %, а долната граница на финансиране 100 000 лева.Четири са основните области – информационни технологии, роботика и чисти технологии, здравословен начин на живот, креативни и рекреативни технологии.
В момента всички фирми от цялата държава могат да кандидатстват за всички области. На следващ етап това, най-вероятно, ще бъде променено.
Има огромен интерес. Както от млади хора, така и от по-възрастни, има изобретатели на 67 години. Голям интерес има към създаването на електрически автомобили.
В Североизточна България иновациите са основно в ИТ сектора, който е най-бързоразвиващия се. Интерес има към видеозаснемането, тъй като основният канал за реклама вече е ютюб, има три фирми, които разработват биотехнологии, две, които правят електрически автомобили, фирми, които се занимават със здравословен начин на живот. НДТ

 


Сходни връзки

НАЦИОНАЛНИЯТ ИНОВАТИВЕН ФОНД ОТКРИВА ПРИЕМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди