изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 09:55 EEST
СИСТЕМАТА ЗА ВЕЛОСИПЕДИ ЗАРАБОТИ    
НовиниТри години след монтирането й системата за отдаване на велосипеди под наем в Добрич е активирана.


От общинската администрация информираха, че като напълно нов вид за България велосипедна система Общината постоянно се сблъсква с проблеми от различен характер при реалното експлоатиране на системата. При нейното стартиране през настоящият летен сезон се установиха проблеми с част от велостоянките. След отстраняване на техническите неизправности, на 19 август велосипедите бяха поставени на определените им места и системата беше активирана.
Системата за отдаване на велосипеди под наем включва 5 велостоянки, монтирани на пет места и 30 велосипеда. Тя бе изградена по проекта на Община Добрич:  “Йовковият Добрич – съвременна туристическа дестинация”, договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG 161PO001/3.1-03/2010/020 бе закупена системата за отдаване на велосипеди под наем.
Регистрацияна потребителя за ползване на услугата е необходима, за да се избегне загубата на велосипеди наети, анонимно и за да се осигурят плащанията и отчетността. Регистрация е възможно по интернет, по телефон, по официалнотомобилносмартфон приложение за Android и Iphone  - nextbike, от велостанциятаили от служителя на общината.
След предоставянето на необходимите лични данни, Nextbike има право да приеме или да отхвърли молбата. Като част от процеса на одобряване, Nextbikeизвършва проверки на кредитоспособността на кандидата за използване на услугите.За одобрениетоNextbike уведомява заявителя за активиране на сметката на клиента. Това уведомление може да стане по телефон, електронна поща или SMS.При успешна регистрация, потребителят трябва да получи персонален идентификационен номер (ПИН), който позволява да се влезе в профила на сайта nextbike.bg.
И при двата начина първоначалната регистрация струва 1 лв. за клиента и при двата вида наемане или 2,50 лв. за при издаване на клиентска карта.
Наемането на велосипеда може да стане по два начина: наемане от велостанцията /без абонамент за еднократно ползване/ и чрез закупуване на клиентска карта.
Наемането от велостанцията става чрез въвеждането на телефонния номер, името и детайлите от кредитната/ си карта чрез SMS.
С Решение № 31-2 от 29.04.2014 г. Общински съвет град Добрич въведе нов член 57 в наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община град Добрич, с който се определят цени за ползване на велосистема
При определянето на цената /половин час - 0.75 лв./, се следва логиката за по-ниска цена от цената на билета за градския транспорт. По този начин се стимулира използването им, посочват от Общината.
Издаването на клиентските карти и предлагането им на клиенти може да стане на работно място 1 в ЦУИ Община град Добрич, където е монтирано устройството за конфигурирането им. Служителят ще регистрира клиента в сайта на Некстбайк, ще въведе в картата желаната сума, заедно с данните на потребителя /в цената на картата ще влиза и сумата от 2,50 лв., която е невъзвращаема/.
От Общината информират, че при настъпване на есенно-зимния сезон комисия, преглежда състоянието на велосипедната система и нейните елементи, отбеляза липси и повреди и ги предава на ОП „Спортни имоти“, което ги съхранява в сградата на Спортен комплекс „Добротица“. НДТ

 


Сходни връзки

СИСТЕМАТА ЗА ВЕЛОСИПЕДИ ЗАРАБОТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди