изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:20 EEST
МЛАДЕЖИ СЕ ОБЕДИНИХА СРЕЩУ ЕЗИКА НА ОМРАЗАТА    
НовиниС Партньорско споразумение за противодействие на езика на омразата завърши семинарът, чийто домакин бе Международният младежки център в Стара Загора.



Зад посланията в  него се обединиха и младежите от центровете в Добрич, Пловдив и Враца, както и сдружение „Възможности без граници“. Партньорството предвижда изпълнение на Общ план за действия,   насочени към провеждане на съвместни  регионални, национални и международни събития по темата и международните дни свързани с мира, човешките права, толерантността - дни от Календара на Съвета на Европа, Юнеско и ООН, с които се цели повишаване на толерантността, свободата, емоционалната интелигентност и креативността на младите хора.
В Международния семинар на тема „Развиване на уменията на 21-ви век - средство за противодействие на езика на омразата“, взеха участие представители на Съвета на Европа, на Министерството на образованието и науката, ученици, студенти, млади хора до 29 години от 4-те града, доброволци от Испания, Германия, представители на неправителствени организации.
Уменията на 21-ви век бяха представени чрез прилагане на подхода „Световно кафене“, целящ генериране на конструктивни идеи на младежите. Матей Маневски от Македония, упълномощен представител на Съвета на Европа и Мария Алкалай- експерт от сдружение „Възможности без граници“, представиха развитието на кампанията. НДТ
 


Сходни връзки

МЛАДЕЖИ СЕ ОБЕДИНИХА СРЕЩУ ЕЗИКА НА ОМРАЗАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди