изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:55 EEST
НОРВЕЖЦИ ЩЕ МОГАТ ДА СЕ ЛЕКУВАТ С ПРИРОДНА МЕДИЦИНА В АЛБЕНА    
НовиниИма възможности пациенти от Норвегия да идват в България и да бъдат лекувани със средствата на природната медицина, които се прилагат в „Медика Албена”. Това заяви пред журналисти в българския курорт Лидия Иванова Мире - генерален секретар на Норвежката асоциация по натурална медицина. Тя доведе в Албена 23 специалисти от цяла Норвегия, които работят в  различни области на природната медицина. Те участватха в първия двустранен симпозиум по натурална медицина между България и Норвегия.




„Мисля, че по този начин ще можем да направим иновация в природната медицина, защото, когато се свърже компетентността от две страни, тогава се получава иновация и точно това искаме да направим”, допълни Лидия Мире.
България е страна с традиции в народната медицина, докато в Норвегия конвенционалната и природната медицина са разделени. Там има много лекари и медицински работници, които използват натурални медицински методи, например акупунктура. Включително и в родилните отделения, вместо да  лекарства.
По думите на генералния секретар на Норвежката асоциация по натурална медицина, партньорството може да се основава на уникалните условия, които България предлага – най-добрия на Балканския полуостров климат, незаменимите ресурси на Черно море.
Идеята е лечението на норвежките пациенти да става чрез връзка между Норвежката асоциация по натурална медицина и „Медика Албена”, като се прилага т.нар. електронно здраве. По този начин те ще могат да бъдат изпращани на лечение у нас, а техните лекари в Норвегия да проследяват чрез интернет състоянието им.
Ще се използва това, което „Медика Албена” е постигнала досега, но ще се залага и на обмена на опит в методите на лечение, тъй като в Норвегия природната медицина е много по-напреднала по отношение на акупунктурата, китайската медицина, хомеопатията.
„България и Норвегия са много различни страни – по отношение на география, култура, икономика, но имат и много общо, едно от които е пациентът – с една и съща анатомия и болести. Това е, което ни свързва. Нашият фокус ще е върху пациента”, подчерта Лидия Иванова Мире.
Ще се залага на лечението на 35 заболявания, основно на лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат – артрози, артрити, от които страдат всички народи. В „Медика Албена” ще могат да се лекуват също и болести на периферната нервна система, някои кожни заболявания, като псориазис, обясни д-р Огнян Софтов - Специалист по физикална и рехабилитационна медицина в „Медика Албена”. НДТ
 


Сходни връзки

НОРВЕЖЦИ ЩЕ МОГАТ ДА СЕ ЛЕКУВАТ С ПРИРОДНА МЕДИЦИНА В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди