изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:45 EEST
169 КГ ХРАНИ СА ВЪЗБРАНЕНИ ПО ДОБРУДЖАНСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ    
НовиниТова лято по добруджанското черноморско крайбрежие са възбранени общо 169 килограма храни, от които 52 килограма са от неживотински произход. Останалите 117 кг са от животински произход, съобщи директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Розалина Брайкова.


Постъпилите сигнали за периода от 1 юни до 9 септември са общо 17. От тях само пет са били основателни. Издадени са пет акта, пет предписания за възбранени и бракувани храни.
Извършени са 54 проверки в детски лагери. Издадени са шест предписания за хигиенни мероприятия, съставени са и два акта. Възбранени и бракувани са и съвсем ограничено количество храни, каза още д-р Брайкова.
В ОДБХ – Добрич не са постъпвали сигнали и не е установявана нерегламентирана продажба на плажа. „При нас такъв проблем не съществува. Хранителни взривове и съмнения за такива на наша територия също няма”, категорична беше д-р Розалина Брайкова. НДТ

 


Сходни връзки

169 КГ ХРАНИ СА ВЪЗБРАНЕНИ ПО ДОБРУДЖАНСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.56 секунди