изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:55 EEST
СТАРТИРА АКЦИЯ "ДЕЦАТА ТРЪГВАТ НА УЧИЛИЩЕ. ДА ГИ ПАЗИМ НА ПЪТЯ!"    
Ред и сигурностС началото но учебната година традиционно полицията организира акция "Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!"


Целта е ограничаване на предпоставките за пътно-транспортни произшествия с деца, каза пред журналисти началникът на сектор "Пътна полиция" при Областната дирекция на МВР Жулиян Минев. Акцията стартира с обявяването дните от 5 до 11 септември за Седмица за превенция на детската пътна безопасност и с на 10 септември за Ден на превенцията.
В рамките на акцията са предвидени "Пътна полиция" съвместно с представители на Регионалното управление на образованието /РУО/ и кметове на общини планира редица  конкретни мероприятия и дейности, свързани с предстоящото откриване на учебната година за недопускане на нарушения на обществения ред по време на самите тържества. С директорите на всички учебни заведения се провеждат работни срещи за съгласуване на съвместни действия по обезпечаване на обществения ред и сигурността в техните райони, като се имат предвид възможностите за начините на охрана, пропускателен режим и недопускането на престъпни посегателства при откриването и по време на учебната година. Актуализират се начините за бърза връзка между училищните ръководства, охранителните фирми и районните управление на МВР. В тази връзка се извършват охранителни проверки на сградите на детските и учебни заведения в областта, като при констатирани пропуски ще бъдат изготвяни уведомителни писма със срокове за тяхното отстраняване. Провеждат се работни срещи с ръководствата на охранителните фирми, извършващи охрана и пропускателен режим. От страна на полицията се държи на инструктажите на охранителите регулярно да се поставя задача да следят за лица със съмнително поведение, като се уточнява и начинът на действие при получаване на сигнали за противообществени прояви. Планират се системни проверки в питейни и увеселителни заведения за контрол по спазване на Закона за закрила на детето, касаещи недопускането на малолетни и непълнолетни в тях, както и продажбата на алкохол и тютюневи изделия на деца. Такъв контрол и проверки ще има и в търговски обекти, които се намират в близост до учебните заведения. Съвместно с представители на общините са извършени огледи около районите на учебните заведения по отношение на изправността на сигнализацията с пътни знаци и маркировка, уличното осветление, наличието на предпазни огради и парапети, както и обезопасеността на входовете на училищата.
През периода от 15 септември до 31 октомври с цел недопускане на пътни инциденти ще бъде осигурено полицейско присъствие и контрол в районите на училищата по време на отиване и връщане на децата на учебните занятия. В началото на учебната година служители на Пътна и Охранителна полиция, съгласувано с РУО и училищните ръководства, ще запознават по подходящ начин родителите и педагозите с рисковете за ПТП с деца и ще отправят практически препоръки. Целта е вниманието да се насочи към рисковите пешеходни преходи, кръстовища, участъци и спирки на масовия транспорт. Съвместно с РУО до края на септември ще бъдат изготвени графици за изнасяне на беседи по пътна безопасност от униформени служители пред децата от ДГ и от началния курс. Такива беседи ще има и през втория учебен срок, но за учениците от по-горните класове.
През учебната 2015/ 2016 учебна година в Добричка област в тежки катастрофи са участвали 20 деца и младежи до 17 години. Няма загинали, 20 са ранени. 8 от ранените са били водачи, 9 ранени - пътници в автомобили и 3 - пешеходци. През лятната ваканция в областта в тежки пътни произшествие са участвали 7 деца и младежи до 17 години. Няма загинали, 7 са ранени - трима като водачи, трима като пътници в автомобили и един - като пешеходец. НДТ
 


Сходни връзки

СТАРТИРА АКЦИЯ "ДЕЦАТА ТРЪГВАТ НА УЧИЛИЩЕ. ДА ГИ ПАЗИМ НА ПЪТЯ!" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди