изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:06 EEST
НОВО НАЧАЛО ЗА УЧИЛИЩЕТО ПО ИЗКУСТВА "СВ. КЛ. ОХРИДСКИ"    
НовиниС няколко новости започна учебната 2016/ 2017 година в СУ "Св. Климент Охридски" в Добрич. Нов е директорът - Маргарита Манева, която зае този пост в началото август, започва работа и по влезлият в сила през лятото нов Закон за предучилищното и училищно образование. За първи път от 4-5 години насам броят на учениците надхвърля 1 000 - общо 1 040 деца ще се обучават в училището по изкуства.




Тържественото откриване на новата учебна година започна с посрещане на знамената и издигане трибагреника под звучите на химна на Република България. Гости бяха кметът на Добрич Йордан Йорданов и общинският съветник Друми Георгиев. Получени бяха поздравителни адреси от министъра на образованието Миглена Кунева, от началника на Регионалното управление по образование Жоро Тошков, от Центъра за кариерно развитие-Добрич, от Технически университет-Варна, от дружества и неправителствени организации, с които училището работи.
"През годините училище "Св. Климент Охридски" винаги е показвало, че не може да се побере в рамката, която е за всички други по рода си училища", каза в приветствието си кметът Йордан Йорданов. По думите му, това означава, че възпитаниците на училището винаги мислят извън тази рамка, винаги гледат да се развиват по различен и нестандартен начин и винаги са били гордост не само на Добрич, но и на цяла България. Към децата той се обърна с послание - да не забравят, че имат невероятната подкрепа от своите учители, родители, на обществото. "Никога не сломявайте глава... Поставяйте си цели в живота. Дори и да не ги постигнете първия път знайте, че ще успеете. Ще успеете, защото всички ние сме горди с вас. Горди сме, че сме добричлии, още повече сме горди, че сме българи", каза още градоначалникът. И допълни: "И един ден ще ви чакаме тук да ни помагате да развиваме град Добрич и България".
"Аз съм щастлива и горда да бъда директор на най-креативното и творческо училище, което непрестанно инвестира в това да осигурява качествено образование за вашите деца", каза в приветствието си директорът Маргарита Манева. Към учениците тя се обърна с думите:  "За вас, мили деца, 15 септември е едно ново начало, шанс да сбъднете вашите мечти и да подобрите света около себе си... Направете нещо, с което да се гордеете. Учете. Това да си образован е най-доброто нещо, което може човек да направи сам за себе си с помощта на учителите си". За новия образователен закон Манева сподели: "Това е едно ново начало и ние го приветстваме с отворени обятия.... В центъра на новия закон стои детето и това то да развива всеки свой талант. Основната причина за това децата да обичат да ходят на училище е мотивиращият учител". Директорът благодари на колегите си за неуморния труд, който полагат всеки ден за това децата да се образоват и чувстват добре. Тя честити новата учебна година и пожела на добър час. НДТ
 


Сходни връзки

НОВО НАЧАЛО ЗА УЧИЛИЩЕТО ПО ИЗКУСТВА "СВ. КЛ. ОХРИДСКИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди