изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:38 EEST
Пращат в затвора добричлия, пробутвал стари левове на туристи    
НовиниНаказание от 10 месеца затвор наложи Варненският районен съд на добричлия, задържан преди дни за измама на чуждестранни туристи с излезли от употреба банкноти. В незабавно съдебно производство 60-годишният Йордан Проданов беше признат за виновен, че в периода 9 – 13 септември, при продължавано престъпление и опасен рецидив, измамил две двойки туристи от различни държави, като им причинил имотна вреда общо в размер на около 370 лева.




На 9 септември в близост до чейндж бюро в Златни пясъци той обменил 100 щатски долара на двама туристи от Иран, като им дал две излезли от употреба стари български банкноти с номинал от 100 лева. По идентичен начин на 13 септември в същия курорт Проданов обменил 100 евро на семейство от Полша, като отново пробутал банкноти от стара, излязла от употреба емисия.
Проданов бил задържан непосредствено след извършване на тази измама. Докато се опитвал да избяга от полицаите, изхвърлил още няколко излезли от употреба банкноти с различен номинал. Подсъдимият е осъждан, включително и за други подобни измами. По силата на постигнато и одобрено от съда споразумение, днес му бе наложено наказание от 10 месеца затвор, при първоначален строг режим. Причинените в резултат на измамата имуществени вреди са били възстановени на пострадалите туристи. Съдебният акт е окончателен.
 


Сходни връзки

Пращат в затвора добричлия, пробутвал стари левове на туристи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди