изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:49 EEST
НЕОБИКНОВЕН УЧИТЕЛ СТАНА ХИТ В ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН    
НовиниНестандартен учител от Добрич с шарени кецове и безброй татуировки стана хит в първия учебен ден. Публикацията на vesti.bg бе цитирана от много медии, многократно споделяна в социалната мрежа.



Венцислав Рачев е на 29 г. от Добрич. Учител е в СУ „Св. Климент Охридски”.
 След като опитал късмета си в чужбина, се върнал в България, да търси щастието си в България. Опитал най-различни професии – барман, работил в чейндж бюро за известно време. Но, осъзнал, че не това е неговата работа. Имал нужда от работа с повече хора, и то главно с деца. Завършил е начална училищна педагогика. Попаднал на обявя, че се търсят учители и го назначили от първия път. На интервюто бил супер стресиран, защото го интервюирали 13 жени.
Когато за първи път влязъл в класната стая, го посрещнали 20 очички – любопитни, ококорени, готови за знания. След това нещата потръгнали. „За тях станах не просто учител, господин, защото, аз съм бил и мама, и татко, и вуйчо, и чичо, и батко, кой ли не…”, споделя Венцислав. Добавя, че в началото е било доста трудно, защото не всеки свиква с това, че си млад учител. „До момента, в който разберат, че ти работиш.  И започват да те уважават”, посочва още той.
За четвърта поредна година Венци влиза в ученическата стая, а татусите му под официалното облекло са може би повече от децата в класа му - цели 24 произведения на изкуството. Всичко започва с един малък надпис – името на сестра му, а днес тялото му е платното, на което той рисува, онова, което го прави щастлив. В училище се опитва да скрива татуировките си, но си признава, че до сега никой не му е направил забележка.
Рисунките по тялото му не са единственото хоби на младия учител, което го отличава. От няколко години той живее на село,  на 7 километра от Добрич, където сам отглежда всички продукти за една заслужена шопска салата, а от гроздето в градината прави лечебен елексир. 
Споделя, че, тъй като професията натоварва много, той намира спокойствие сред доматите и краставиците, градината, песента на птичките, където се чувства свободен. Не желае да живее в града.
 Отдавна е заменил колата с колело и всеки ден върти педалите от дома до града и обратно. Освен татуировките, природата и колелото, Венци е заклет книгоман и в раницата му често натежава повече от един том.
За новата учебна година пожелава да се обръща повече внимание на децата и те да бъдат водещи, а не материалните неща. „Защото, в крайна сметка, един ден тези хора ще бъдат лекари, учители, избиратели. И не само учителите, а и родителите, обществото трябва да ги образоваме”, споделя младият учител. За него децата са любов, защото тяхната любов е най-чиста.  „Едно дете никога няма да те излъже, че те обича, да се преструва, че те обича. НДТ
 


Сходни връзки

НЕОБИКНОВЕН УЧИТЕЛ СТАНА ХИТ В ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди