изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-03-29 @ 04:00 EEST
За кой кръг от ада сте според зодията?    
Хороскоп За кой кръг от ада сте според зодията?


Овен

Пети кръг – защото са кибритлии

За тези, които вечно рият с копито, инатливо свели чело в готовност да пробият стената на разума, тези, които стръвно и енергично сеят “гениалните си” идеи сред по-скудоумната според тях останала част от човечеството, е запазен един много специален кръг от Дантевия ад – Пети кръг. След смъртта ще прекарат вечния си живот, накиснати до шия в мътните води на реката на смъртта Стикс. Там са наказани тези, чийто грях е гневът. Там подобни са събрани с подобни (тоест все Овни) да се ругаят един друг и да се млатят на почивка.

Телец

Трети кръг – за лакомията

За тези, които много са папкали, ненаситно са пили и спали с комшии и колеги, а не са послушкали предупрежденията, че лакомията е грях, заради който ще се гърчат в пъкъла, е резервиран Трети кръг. Пиар отделът на Ада го описва като: “Разходки сред природата и общуване с ласкави палета.” А всъщност душите на ненаситниците са осъдени да лазят в лепкава кал, шибани от леденостуден дъжд. Ако пробват да сe изправят, върху тях се нахвърля триглавото куче Цербер и със зъби къса месата им, докато не се върнат обратно в тинята.

Близнаци

Осми кръг, трета яма

Осми кръг от Ада се състои от 10 ями. Близнаците ще обитават вечно номер Три. Тя е резервирана за тези, извършили симония. Тоест, търгували са със свещени предмети и индулгенции. Повечето Близнаци ще попаднат там абсолютно без да осъзнават защо. Покрай всичките си грехове едва ли са забелязали онова малко мускалче с лимфна течност от Свети Близнакий, която са шитнали между две цунамите от приказки, с които са заляли невинна, но суеверна бабичка. В Трета яма наказанието е: “закопаване с главата надолу, като табаните се пържат в пламъци”.

Рак

Осми кръг, девета яма

Няма да тънат в адски пламъци за лицемерие, кражба или безсърдечие. На тях се полага място в почти близко съседство с Близнаците. Раците отиват на вечен курорт в 8 кръг, Девета яма. Там е за тези, които приживе са били будната съвест на квартала. Такива, които вечно са намирали кусур на ближния, сяли са недоволство и подозрение и са жънали граждански и политически раздори. Наказанието им е гадно – грешниците обикалят в ямата, докато един дявол върви и разсича телата им, половинките зарастват и отново биват разсечени.

Лъв

Седми кръг, трети отдел

Сложно е адресирането в Деветте кръга на Ада. Ето че за представителите на този знак се намери място в Седми кръг, който пък се състои от три отдела, пазени строго от Минотавъра. А специално Трети отдел е предназначен за всички тези, които са прегрешили спрямо Бог и човечеството. Не е нужно да правиш нещо особено, за да попаднеш там, ако си истински Лъв. Трябва просто да се държиш естествено. Групичка грешници прави джогинг наоколо, обсипвана с огнени стрели от дяволите. Това са Лъвове, които не са пазили околната среда.

Дева

В Четвърти кръг – не ги бива с парите

Девите може да попаднат в Четвърти кръг. Там се гърчат едновременно и скъперниците, и прахосниците. Наказанието им е да участват в неспирна тъпа игра – търкалят с гърди едни срещу други огромни тежести и се опитват взаимно да се избутат, като си разменят през цялото време жестоки проклятия. За истинските Деви попадането в този кръг е културен шок! Те са прекалено изискани да използват такъв вулгарен език и твърде интелигентни, за да се занимават до края на вечността с едно и също – физическо при това!, занимание.

Везни

Осми кръг, шеста яма

Една Везна и добре да живее, умира, и душата й попада в една от “Проклетите ями” на Осми кръг – а именно Шеста яма. Тази яма е натъпкана с лицемери, които иначе добре биха си живели съвместно, ако не беше специалното адско облекло. Те носят златовезани мантии с големи качулки. Дрехите са подплатени с олово, което ги прави невероятно тежки. Тази яма е отворена и за служители на фондации и държавни учреждения от други слънчеви знаци. В този кръг стоят и хората, виновни за Христовото разпятие. Те са били разпнати голи на земята.

Скорпион

Втори кръг, но и осми

Едва след смъртта Скорпионите имат шанс да изглеждат така, както се чувстват – с лице на тила, като във филм за екзорсисти. Това е, ако попаднат в Четвърта яма на Осми кръг, където е мястото на злоупотребилите с магии и гадания. Иначе редовите Скорпиони се мъчат във Втори кръг – на сладострастниците. Там душите на прегрешилите нямат покой. Мощен ураган ги върти и джасти о скали и камънаци, за да им покаже колко опасна може да бъде една стихийна страст. Душите фучат към чукарите с мисълта: “Да бъдем други вече късно е, късно е!”

Стрелец

Осми кръг, всички ями

Всеки Стрелец е по душа младенец, но по деяния – грешник. За да не се пречкат във всички кръгове на Ада, тях обикновено ги пращат в Осми, като наказанието им е да “стажуват” във всичките 10 ями. Най-често са в Пета яма, където всякакъв вид продажници киснат в река от вряща смола. За разнообразие ги пускат да потичат, гонени от отровни змии в Седма яма, където са крадците. Най-често обаче Стрелците се пържат в големи пламъци – всеки поотделно, за да се мъчат в самота. Това е наказанието за тези, които са причинили някому щета.

Козирог

В шести кръг при безбожниците

Шести кръг е загадъчно място в града на демоните, ограден от висока и непристъпна стена. Гадните създания не пускат Данте вътре, но той успява да надникне с помощта на един ангел и да ни разкаже в стихове къде ще се мъчат Козирозите. Шести кръг е за епикурейци, безбожници и еретици. Наказанието им е да бъдат хвърлени в трапове, където да горят вечно в силен адски огън. Понякога попадат и в Първа и Втора яма на Осми кръг – там тичат голи и в долината, а бесовете ги шибат с камшици, задето са съблазнявали други грешници.

Водолей

Девети кръг

В Девети кръг са четири концентрични отдела, три от които са претъпкани с Водолеи. В Първи отдел са изменници срещу роднините, във Втори – срещу отечеството, а в трети – срещу приятелите. Понеже се знае, че Водолеите стоят над неща като роднини, родина и верни другари, затова и са подложени на мъчението да киснат замръзнали до гуша във водите на река Кокит. Наказанието за тези три вида изменници е едно и също. В Четвъртия, най-вътрешен отдел стои Луцифер и във всяка една от устите си разкъсва по един мегагрешник – Юда, Брут и Касий.

Риби

Пети кръг за мързел

След като издъхнат, Рибите грешници най-често плават в тинята на дъното на мътната подземна река Стикс. Никой никога не ги вижда или чува, защото те не се показват над водата. Наказани са там, без да могат да си поемат дъх, понеже през живота си са прегрешили в леност. Понякога попадат и във Втори отдел на Седми кръг при самоубийците и тези, които са желали собствената си смърт. Първите са наказани, като са превърнати в сухи дървета, на които гнездят свирепите харпии. Вторите ги гонят бесни кучета до деня на Страшния съд.  http://trud.bg

ВАШИТЕ ЗОДИИ И ХОРОСКОПИ

 


Сходни връзки

За кой кръг от ада сте според зодията? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди