изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:01 EEST
БЪЛГАРИТЕ СПЕЧЕЛИХА 35 МЕДАЛА НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПО ЩАНГИ В ПОЛША    
Спорт

България спечели общо 35 медала на завършилото днес в полския град Нови Томисл европейско първенство по вдигане на тежести за кадети и кадетки. 20 от отличията са златни, 10 сребърни и 5 бронзови, като в тази бройка са класиранията на почетната стълбичка в отделните движения и в двубоите. В последната категория - над 94 кг при 17-годишните - Мартин Тодоров се нареди седми в крайното подреждане.



 "Европейското първенство в Полша показа, че имаме силно младо поколение. Сега трябва да направим всичко възможно да осигурим на тези младежи и девойки нормални условия и повече средства за подготовка и състезания, за да има надграждане. На тях разчитаме за предстоящите младежки олимпийски игри, това ще са потенциалните ни надежди за Олимпиадата в Токио през 2020 г. Поздравявам старши треньора на отбора Иван Иванов, целия екип, както и всички треньори по места, допринесли за успеха на България", каза Неделчо Колев, президент на Българска федерация вдигане на тежести.

Само в двубоите медалите са 12, от тях титлите са 7, вторите места - 3 и третите - 2. С европейско злато от Полша се завръщат Дияна Димитрова, Стилян Грозданов, Ангел Русев, Кристиян Йорданов, Галя Шатова, Христо Христов и Васил Маринов, със сребро - Ивана Петрова, Надежда Мей и Християн Първановски, а с бронз - Йордан Атанасов и Диян Пампорджиев.

Миналата година, воденият от олимпийския шампион Иван Иванов тим спечели на еврошампионата в Ландскрун (Швеция) 5 медала в двубоите в същите възрастови групи - два сребърни и три бронзови. "Доволен съм от представянето. Расте силно поколение и тук, в Полша, видяхме много български таланти, част от тях спечелиха първите си медали от големи първенства и им желая това да бъде само началото на едни успешни кариери. Благодаря на треньорите и специалистите по центровете, защото те вършат огромна работа. Надявам се да бъдат осигурени повече средства за подготовката на младите ни щангисти, защото това е бъдещето, това са потенциалните ни медалисти на следващите олимпийски игри", заяви от Полша специално за www.wfbulgaria.com Иван Иванов, старши треньор на българските отбори на Европейското първенство за кадети и кадетки. НДТ

 


Сходни връзки

БЪЛГАРИТЕ СПЕЧЕЛИХА 35 МЕДАЛА НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПО ЩАНГИ В ПОЛША | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди