изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:49 EEST
ЛЕВСКИ С ПЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА    
Спорт

Отборът на Левски се наложи с 2:0 над Пирин (Благоевград) на стадион "Георги Аспарухов" в мач от седмия кръг на Първа професионална лига. Попаденията за столичани реализираха Димитър Пиргов и Бабатунде Адениджи, а във ВИП ложата на "Герена" за първи път бе Спас Русев. Новият собственик взе акциите от Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов в края на август, като за първи път посети мач на Левски като основен акционер.



Успехът е пети пореден на "сините" в първенството, което не се бе случвало от 41 месеца. За последно 26-кратните шампиони на България имаха такава серия от победи през май 2013 година, след което имаха нужда от 115 мача в елита, за да запишат пет поредни победи.

Още от самото начало домакините взеха инициативата и през цялата среща доминираха, като можеха да вкарат и повече голове, но пропуските на Антонио Аниете, Бабатунде Адениджи, Божидар Краев и Георги Костадинов им попречиха това да се случи. "Сините" вече имат 17 точки и оглавиха класирането преди мача на Дунав (Русе) с Берое. Русенци имаха актив от 16 точки.

Преди срещата феновете наградиха Прохазка за неговите 100 мача за клуба с фланелка на тима със същата цифра на гърба. Първо Антонио Аниете пробва рефлекса на Георги Аргилашки. Последва голям пропуск на Адениджи, който сам срещу вратаря се опита да го прехвърли, но топката мина на сантиметри от гредата. В 18-ата минута Пиргов вкара своя първи гол за Левски и даде аванс на домакините. Защитникът бе точен с глава след центриране от корнер. Попадението даде още повече увереност на домакините, които поведоха с 2:0 в 27-ата минута. Адениджи се откъсна отдясно, стреля силно и топката влезе в мрежата. Голът бе трети за нападателя от Нигерия през този сезон. Последваха няколко пропуска на Аниете, като веднъж и Аргелашки се намеси добре. Адениджи също бе близо до гол, но Румен Сандев се намеси.

През втората част домакините продължиха да държат топката, но положения липсваха до 75-ата минута, когато домакините отново вдигнаха оборотите и създадоха 3-4 възможности за гол. През това време Костадинов и Мицански замениха Бурабия и Аниете. Краев пък пропусна да вкара своя четвърти гол този сезон, след като преодоля Аргелашки, но Алехандре Ханс изби от голлинията. Костадинов и Нар се разминаха с попадения след остри центрирания, а Тони Тасев стреля в аут при най-добрата възможност за гостите в края.

Така Пирин остана на 11-о място с актив от седем точки след четвъртата си загуба този сезон. Следващия кръг играчите на Петрович ще гонят шести успех в Разград срещу Локомотив (Горна Оряховица), докато Пирин ще търси трета победа в първенството срещу Монтана на "Христо Ботев".

Публиката на Левски изпрати заслужено с аплодисменти своите любимци, които след първите две равенства на старта имат пет поредни победи, което не се бе случвало през последните три пълни сезона в "А" група. Освен това Аниете и компания са реализирали 15 попадения, което ги прави лидер и по този показател.  НДТ

 


Сходни връзки

ЛЕВСКИ С ПЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди