изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:09 EEST
В четири детски градини в Добрич бяха открити нови площадки за футбол    
НовиниПървите четири от общо 15 футболни игрища в детските градини в Добрич бяха открити днес от кмета Йордан Йорданов и изпълнителния директор на детски футболен клуб „Звездичка” от Бургас Петър Алексиев. С нови придобивки вече са детските градини №20 „Радост“, №26 „Звънче“, №10 „Слънчице“ и №23 „Звездица“.




„Събрали сме се тук, за да открием една нова детска площадка, където децата могат да развиват своя талант, могат да спортуват“, каза Йордан Йорданов. Той подчерта, че това нямаше да стане, ако не беше проектът, стартирал преди няколко месеца. Неговата цел е да се подпомогне спортната култура на децата и, по-специално, в детските градини. След по-малко от пет месеца, вече има такива детски съоръжения и площадки в пет детски градини. „Всички детски градини ще се включат към самия проект. Вижда се, че има добра устойчивост. Още повече трябва да благодарим и на спонсорите от местния бизнес в град Добрич. Това показва, че местна администрация с местния бизнес имат нужната симбиоза, с която да работят и да развиват самия град, да дават шанс на нашите деца“, каза още кметът. Той поздрави малчуганите с откриването на учебната година. Пожела им да са палави, да играят, да бягат, да се радват, да скачат. На учителите пожела търпение и да знаят, че те са опората на децата, че всички родители ги подкрепят безапелационно.
Кметът подари топки на децата в четирите детски градини с пожелание да тренират този международен спорт – футбола.  На тържественото откриване присъстваха също председателят на Зоналния съвет на БФС Варна Георги Мирчев-Геша, както и колегата му от Областния съвет на БФС Добрич Иван Манолов. Те също подариха на всяка една от четирите детски градини по една футболна топка и изразиха надежда с това да се постави начало на обновяването на добруджанския футбол.
Четирима треньори работят с децата. Очаква се още двама да се присъединят. За проекта отговаря Венцислав Желев. Другите треньори са Недко Ангелов, Дамян Велков и Станислав Димитров.
Първоначално дейността е обхванала 9 детски градини, след това те са станали 15. Предвижда се във всички детски градини клуб „Звездичка“ да работи и да подготвя кадри за футболния клуб „Добруджа“. Към момента са обхванати около 450 деца.


 


Сходни връзки

В четири детски градини в Добрич бяха открити нови площадки за футбол | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди