изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:42 EEST
„На различни езици с широко сърце“    
НовиниНа 26 септември /Европейски ден на езиците/ от 9.30 часа във фоайето на Висше училище по мениджмънт /ул. „България“ №3/ се открива интересно събитие – „На различни езици с широко сърце“, една идея, реализирана от Висше училище по мениджмънт, Профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев“ и Народно читалище „Йордан Йовков-1870“, съпричастни с каузата на Фондация „Малки ангели“, подкрепяща деца, болни от рак и техните семейства.


    Това е ден на езиците,  на жестомимичния език, на езика на изкуството и на езика на милосърдието.
    Ще прозвучат стихове и песни на различни езици, музикални изпълнения на произведения на хора с увреждания.
    ВЕзиково ателие чуждестранни студенти от Висше училище по мениджмънт, ученици от ПГТП „Р. Цончев“ и наши съграждани, владеещи чужди езици, ще напишат на различни езици думи като „милосърдие“, „любов“, „сърдечност“ и др.Специално място в ателието ще има и превод на същите думи на жестомимичен език, осъществен с подкрепата на Дружеството на глухите в гр. Добрич. Участниците в събитието ще могат да упражнят изговарянето на думите от всеки език и представянето им на жестомимичен език.
    Специален акцент е изложба-базар в полза на Фондация „Малки ангели“. Експонатите са изработени от нейни доброволци или са предоставени от дарители.
    Поканваме нашите съграждани, които желаят да подкрепят каузата на Фондация „Малки ангели“, които желаят да споделят невероятния език на изкуствата и които желаят да се докоснат до езиковото многообразие в света на хората, да дойдат и да говорим на различни езици, но с широко сърце.
 


Сходни връзки

„На различни езици с широко сърце“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди