изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:54 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ - 26.09.2016    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ -  26.09.2016


На 21 септември, около 05:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от търговски обект находящ се по бул. „Русия” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата неизвестен извършител е проникнал в обекта. Извършена е кражба на цигари от различни марки и лотарийни билети. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

 

На 21 септември е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Победа, обл. Добрич. Установено е, че през незатворена входна врата неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 50 лева и аудио техника. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

 

След проведени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия от служители на РУ МВР Каварна е извършена проверка на частен имот по ул. „Освобождение” в град Каварна. В хода на проверката са установени и иззети хапчета  и бяло прахообразно вещество реагиращи на наркотичното вещество амфетамин с тегло 8,5 грама, и суха тревна маса реагираща на наркотичното вещество марихуана с тегло около 3 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани Д.Ч. (24 г.) , М.К. (20 г.) и К.Щ. (30 г.), и тримата от град Каварна. Материалите по случаите са докладвани на РП Каварна. Образувани са досъдебни производства.

 

На 21 септември, около 23:30 часа на около 2 км. след град Генерал Тошево посока с. Кардам е спрян за проверка лек автомобил „Сеат” с шуменска регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,27 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан К.В. (45 г.) от с.Спасово, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

На 22 септември, около 02:10 часа по ул. „Люлебургаз” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с варненска регистрация. Извършената справка в информационните масиви на МВР е установява, че водача е неправоспособен. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,29 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан З.И. (34 г.) от с. Белгун, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

На 22 септември, около 22:15 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на град Добрич. Установено е, че през незаключена входна врата неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 300 лева, лични документи и вещи, и два броя мобилни апарати. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

 

На 23 септември, около 00:10 часа в град Добрич в района на кръговото за град Балчик е извършена проверка на лек автомобил „Ауди” с чуждестранна регистрация. В хода на проверката е установена суха тревна маса реагираща на наркотичното вещество канабис с тегло около 1 грам. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани М.М.(32 г.), М.М. (28 г.) и С.А. (32 г.), и тримата от град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

 

На 22 септември, около 13:00 часа по ул. „Ген. Г. Попов” в град Добрич е извършена проверка на криминално проявения И.А. (26 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса, реагираща на наркотичното вещество канабис с тегло 2,5 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа И.А. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

На 22 септември, около 17:15 часа по ул. „Агликина Поляна” в град Добрич е извършена проверка на Е.С. (18 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество реагиращо на наркотичното вещество амфетамин с тегло 1,4 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа Е.С. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

На 22 септември, около 20:30 часа ж района на ж.к. „Строител” в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген” с чуждестранна регистрация. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество, реагиращо на наркотичното вещество амфетамин с тегло 3,3 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа в Първо РУ МВР Добрич е задържан К.К. (25 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

На 23 септември, около 02:10 часа в град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,89 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан П.П. (29 г.) от град Каварна. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

На 23 септември, около 06:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път I-9 преди разклона за с. Стражица, обл. Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от И.И. (23 г.) от град Добрич поради движение с несъобразена скорост напуска пътното платно и се преобръща в крайпътна нива. Вследствие на инцидента е пострадал водача, който е настанен в МБАЛ „Св. Ана” в град Варна с хематом на главата, травма на бяло дроб и повърхностни рани, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

 

На 23 септември, около 14:55 часа по ул. „Христо Ботев” в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Киа” с разградска регистрация. В хода на проверката са установени суха тревна маса реагираща на наркотичното вещество канабис с тегло 1,4 грама и бяло прахообразно вещество реагиращо на амфетамин с тегло 0,4 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Б.Б. (35 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

На 23 септември, около 20:40 часа в района на ж.к. „Дунав” в град Добрич е извършена проверка на Д.С. (22 г.) от град Добрич. В хода на проверка е установено бяло прахообразно вещество реагиращо на амфетамин с тегло 0,5 грама. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

На 23 септември, около 21:15 часа по ул. „Дунав” в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Форд” с добричка регистрация. В хода на проверката е установена суха тревна маса реагираща на наркотичното вещество канабис с тегло около 1 грам. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан И.Н. (27 г.) от град Добрич. По случа е образувано бързо полицейско производство.

 

На 23 септември, около 09:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по път II-71 от с. Карапелит посока град Добрич. На място е установено, че колесен трактор, управляван от Е.К .(54 г.) от с. Енево, обл. Добрич отнема предимството на автобус „Ивеко” със силистренска регистрация и предизвиква ПТП с материални щети. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство на водача на трактора, цифровата индикация отчита наличието на 1,52 промила алкохол. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

 

На 24 септември, около 01:45 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,87 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан П.П. (38 г.) от град Генерал Тошево. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

На 24 септември, около 03:45 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген: с варненска регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,78 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Н.С. (28 г.) от град Варна. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

На 24 септември, около 20:20 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по бул. „25-ти Септември” в град Добрич. На място е установено, че К.И. (57 г.) от с. Сърнец, обл. Добрич внезапно пресича пътното платно и се удря в предна лява част на лек автомобил „Опел” движещ се по булеварда. От настъпилото ПТП е пострадал пешеходеца, който е с фрактура на долен крайник, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

 

На 25 септември, около 01:40 часа по пътя от село Каблешково посока село Проф. Златарски, обл. Добрич е установен лек автомобил „Рено” с добричка регистрация, претърпял ПТП с материални щети в дясно по посока на движението си. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,61 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Н.Х. (39 г.) от с. Правда, обл. Силистра. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

На 25 септември, около 01:20 часа в с. Козлодуйци, обл. Добрич  е извършена проверка на лек автомобил „Рено” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,38 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е  задържан П.А. (55 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

На 25 септември, около 19:10 часа по бул. „Русия” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация. В хода на проверката е установена суха тревна маса реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис с тегло около 1 грам. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения Н.А. (29 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

На 25 септември, около 21:00 часа в град Каварна е извършена проверка на Д.Н. (23 г.) от град Варна. В хода на проверката е установена суха тревна маса реагираща на наркотичното вещество канабис с тегло около 0,3 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа Д.Н. е задържан в РУ МВР Каварна. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

На 25 септември, около 22:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „Струма” в град Балчик. На място е установено, че лек автомобил „Алфа” с добричка регистрация се е блъснал в търговски обект. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,32 промила в издишания от водача въздух. От настъпилото ПТП са пострадали водача на автомобила С.В. (32 г.) от град Балчик, който е с натъртвания и пътника в автомобила В.Н. (30 г.) от град Балчик, който е с фрактура на три ребра. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

 

На 25 септември, около 06:10 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,92 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан А.И. (23 г.) от с. Плачи дол, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 17 пожара на сухи треви и отпадъци без материални загуби и един пожар с нанесени материални щети.

 

26.09.2016 г.                                                                    ОД НА МВР ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ - 26.09.2016 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди