изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:06 EET
ВАС потвърди отстраняването от длъжност на председателката на читалище „Й.Йовков 1870„ в Добрич, разследвана за престъпление по    
НовиниСъстав на Варненския апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд Добрич от 15 септември тази година, с което Юлия Стаматова е била отстранена от длъжност Председател на Народно читалище „Йордан Йовков 1870”  в Добрич до приключване на наказателното производство спрямо нея.


Стаматова е разследвана за престъпление по служба. Втората съдебна инстанция определи като неоснователна жалбата на Стаматова, която настоява за отмяна на определението, защото сама била подала оставка, която на 12 септември била приета и гласувана от настоятелството на Добричкото читалище.
    Варненският апелативен съд счита, че отстраняването от длъжност на Стаматова е правилно и законосъобразно. Съдът в Добрич подробно и обосновано е мотивирал основанията за тази мярка, като ги е съобразил с нормата и на Закона за читалищата. От началото на м. септември тази година Юлия Стаматова има повдигнато обвинение за престъпление по служба. Като председател на читалището тя не контролирала изпълнението на договорните отношения на институцията с търговските дружества, в резултат на което са настъпили значителни вредни последици. Спрямо Стаматова има наложена и „парична гаранция” в размер на 500 лева.
    Втората съдебна инстанция намира, че Юлия Стаматова е привлечена като обвиняема за тежко, умишлено престъпление. Служебното й положение би създало пречки за всестранното и пълно изясняване на фактите и обстоятелствата по делото. И този съд посочва, че решение за отстраняване от длъжност след подадена оставка може да вземе единствено Общото събрание на читалището, а не настоятелството.
Определението, с което се потвърждава отстраняването от длъжност на Юлия Стаматова - Председател на Народно читалище „Йордан Йовков 1870”  в Добрич до приключване на наказателното производство спрямо нея не подлежи на обжалване.

 


Сходни връзки

ВАС потвърди отстраняването от длъжност на председателката на читалище „Й.Йовков 1870„ в Добрич, разследвана за престъпление по | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди