изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 11:04 EEST
537 НАРУШЕНИЯ УСТАНОВИХА ТРУДОВИТЕ ИНСПЕКТОРИ    
НовиниПрез август служителите на дирекция „Инспекция по труда“ в Добрич са извършени 127 проверки, от които 17 за проучване на жалби и сигнали, 93 извън седалището на инспекцията, съобщи директорът й Маргарита Антонова.



 По време на проверките са констатирани 537 нарушения на трудовото законодателство, от които 235 по осигуряването на здравословни и безопасни условия, 298 по трудовите правоотношения и 4 по Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност. Установените лица без писмени трудови договори и допуснати до работа преди да бъде изпратено уведомление  до териториалната дирекция на НАП са 12.
На работодателите допуснали нарушения на трудовото законодателство са съставени 52 акта – 8 по осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд, 41 по трудовите правоотношения и 3 по Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност. Най-голям брой съставени актове са за нарушения по трудовите правоотношения - 14 за липса на трудови договори, 15 по заплащането на труда, 2 по работното време, 1 за лице наето без предварително разрешение от инспекцията по труда и 5 за други нарушения. През месец август 2016 г. са издадени 38 наказателни постановления на работодатели.
През месец август в Д ИТ Добрич са постъпили 34  жалби и сигнали за нарушения на Кодекса на труда, от тях към момента са приключени 30 жалби и сигнали. Предмет на жалбите и сигналите са най-вече неизплатени трудови възнаграждения и обезщетения по Кодекса на труда, неиздадени или невръчени документи свързани с прекратяването на трудовите правоотношения, незаконосъобразно полагане и неизплащане на извънреден труд, работа без трудов договор.
Едновременно с пряката инспекционна работа през месец август 2016 г. се извършваха и други дейности: издаване на разрешения/откази за приемане на работа на лица под 18 години – 9 броя; издаване на разрешения/откази за извършване на взривни работи – 9 броя; регистрация на колективни трудови договори и анекси към тях – 7 броя; даване на технически съвети и консултации на работодатели – постоянно при проверките, на място при юрисконсулта на инспекцията и по телефона. НДТ

 


Сходни връзки

537 НАРУШЕНИЯ УСТАНОВИХА ТРУДОВИТЕ ИНСПЕКТОРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди