изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:30 EEST
ДЕЛЕГАЦИИ ОТ ШЕСТ ПОБРАТИМЕНИ ГРАДА ПОСРЕЩНА ОБЩИНАТА    
НовиниОбщина Добрич посрещна за празника си 6 делегации от побратимените градове. За да празнуват заедно с добричлии пристигнаха делегации от Украйна (Измаил, Первомайск), Беларус (Пинск), Полша (регион Нови Сонч), Унгария (Залаегерсег) и Македония (Кавадарци).


Гостите от побратимените бяха впечатлени от организацията на празника, от вниманието на домакините и богатата програма и изразиха своето желание да посетят отново гостоприемния Добрич.
По традиция за 25 септември всяка година пристигат делегации от побратимени общини. Най – дългогодишното партньорство е с унгарския град Залаегерсег, което датира от 1992 г. и предстои през следващата година да се отбележи 25-годишен юбилей на партньорството.
„Поздравления за положителните промени в града Ви, - похвали ни Марта Толвай, зам.-кмет на Залаегерсег. – Бях тук преди 10 години и разликата между тогава и сега е забележима и приятна“.
Областният управител на регион Нови Сонч Марек Плавяксъщо поздрави домакините и изрази надежда за по-тясно културно и икономическо сътрудничество.
Партньорите от Първомайск - най-младото международно партньорство на Добрич, останаха очаровани от гостоприемството на добричлии, от младия дух на града и от начина, по който пазим и съхраняваме историята и традициите на родния си край.
Сред културните и официални прояви, в които взеха активно участие гостите на Добрич бе и разходка по добруджанското крайбрежие, по време на която белоруски и украински смелчаци, въпреки есенната температура, се изкъпаха в морето. НДТ

 


Сходни връзки

ДЕЛЕГАЦИИ ОТ ШЕСТ ПОБРАТИМЕНИ ГРАДА ПОСРЕЩНА ОБЩИНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди