изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:44 EEST
СЪДЪТ ПОТВЪРДИ 8000 ЛЕВА ГЛОБА ЗА НЕЗАКОНЕН СТРОЕЖ В ЗАЛИВА БОЛАТА    
НовиниФирма, издигнала незаконен строеж на плаж Болата трябва да плати глоба от 8000 лева. Това реши Административният съд в Добрич.


Делото бе образувано по жалба на Дирекция за национален строителен контрол /ДНСК/ против решение на Районния съд в Каварна от май тази година. С него е отменено наказателно постановление от декември миналата година на зам.-началника на ДНСК, с което  на ЕТ “ Анелия-Ю.Б.”, Българево е наложена имуществена санкция в размер на 8 000. 00 лв.
При извършена проверка от служители на РО “НСК” Добрич на 6 юли 2015 г. е съставен констативен акт, с който е установен незаконен строеж “Заведение за обществено хранене” на морския плаж “Болата”, общ. Каварна. Строежът е извършен без строителни книжа - инвестиционен проект и разрешение за строеж в зона с особена териториално-устойствена защита - археологически паметник на културата “Антична и средновековна крепост “Калиакра” и върху морски плаж “Болата” и е незаконен.
 Административният съд отменя решението на магистратите от Каварна, с което е отменено наказателното постановление. Той потвърждава санкцията, наложена от ДНСК, на ЕТ “ Анелия-Ю.Б.” в размер на 8 000. 00 лв.
През юни Административният съд в Добрич отхвърли жалбата на едноличния търговец срещу заповед от юли 2015 година на  началника на РДНСК – Североизточен район за премахване на незаконен строеж “ Заведение за обществено хранене”. Дадено бе становище за започване на административно производство за издаване на заповед за премахване на незаконния строеж. НДТ

 


Сходни връзки

СЪДЪТ ПОТВЪРДИ 8000 ЛЕВА ГЛОБА ЗА НЕЗАКОНЕН СТРОЕЖ В ЗАЛИВА БОЛАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди