изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-07-05 @ 11:45 EEST
… МИЛИОНА МИШЛЕТА ИЗБИРАТ ПАТКАНА НА ДЪРЖАВАТА    
Коментари В народомислието патканът /плъхът/ е известен с това, че е изключително хитър, че е вреден, че хапе жестоко, че се крие умело, че е готов на канибализъм, за да спаси живота си. Ще добавя – в името на народа! Нещо подобно на мнението на обикновените хора за българските политици по върховете на държавата.

Столичните медии гърмят за първия дебат на кандидатите за президент на САЩ – Клинтън и Тръмп. Всъщност този дебат започна месеци назад с вътрешнопартийните избори на демократите и републиканции в САЩ. Същите тези щати, които нашите партийни вождове сочат всекидневно като светлото ни бъдеще и до които се допитват, може би, и как да седнат на тоалетната чиния в президентството, из министерския съвет или парламента…
Мнозина обаче се питаме защо звездите на политическия ни хоризонт не копират политическата система на САЩ, защо няма вътрешнопартийни дебати за кандидатите, които да се правят публично, защо няма дебати между кандидатите за президент два месаца по-рано?  Може би отговорът е в народомислието на българина, поне на гласуващия, че политиците ни са едни политпактани /политплъхове/, при това с окраската на марионетки /поне част от тях/.
Политическите ни партии и кандидатите им за президенти преди всичко гледат да изхитрят народа на Хитър Петър да гласува за тях, а после да псува след изборите по кръчми /в най-широкия смъсъл, включително и на масата у дома пред телевизора/, че е избрал Черен Петър  /губещата карта/ в ръцете си.  А случайно да сте чели коментари на партийни лидери от местна величина поне за собствените си кандидати за президенти? 
Отговорите на тези въпроси за хитруването може би се крият в огговора на въпроса: По-скоро полезен или по-скоро вреден ще бъде господин ХИКС за българския народ и българската държава, ако бъде избран за президент? Да припомним имената на вече бившите ни държавни глави след преврата на 10 ноември 1989 г.: Петър Младенов, Желю Желев, Георги Първанов, Росен Плевнелиев, а отговорът на въпроса е ваш. Препоръчвам ви той да включва честен самоотговор по-добре ли се е развивала държавата от мандата на предхождащия го, по-добре ли е живял народът ни, спряно ли е било източването на държавата, бягството на младите, намален ли е бил броят на бедните… Въпроси можете и сами да си задавате, но не се допитвайте за тях до управлявали  след 10.11.1989 г.
Умелото криене на политиците ни зад общата безотговорност е български патент от 3 март 1878 г. до днес, а най-вероятно и по пътя ни към необозримото светло бъдеще бъдеще. Истината е тази – от парламента и президенството, през министеския ни съвет и общинските съвети, та до т. нар. общи събрания и конференции тук и там…
Що се отнася до канибализма на политическите ни комети, не е нужно убеждаване. Словоблудстването, което се лее от телевизори, радия, вестници, сайтове е достотъчно, за да работи като перпетум мобили пералнята на медиите. Само словоблудстване да беше…  Изпохапаните, изядените от политпатканите /политплъховете/ в България са десетки хиляди, може би и стотици хиляди… Едни вече са мъртви, други проговарят в агония тук и там, трети си мълчат с надеждата, за да не бъдат захапани отново.
Идват изборите за президент на България. Българино, наслаждавай се на информацията за изборите за президент на САЩ.  Тъкъв е животът!
А колко мишлета останахме в България по пътя към светлото бъдеще?
Димитър ДУКОВ

 


Сходни връзки

… МИЛИОНА МИШЛЕТА ИЗБИРАТ ПАТКАНА НА ДЪРЖАВАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди