изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:41 EEST
СЪДЪТ ОТКАЗА ДА ПУСНЕ ОТ АРЕСТА ОПАСЕН 14-ГОДИШЕН ПРЕСТЪПНИК ОТ БАЛЧИК    
НовиниВарненският апелативен съд отказа да измени ареста на непълнолетния Милен А. от Балчик, разследван за грабеж, придружен с причиняване на средна телесна повреда. След като намери за изключителен казуса на 14-годишното момче, втората съдебна инстанция потвърди определение на Добричкия окръжен съд от началото на септември, с което е била оставена без уважение жалбата на защитата му за изменение на вече взетата първоначална мярка за неотклонение «задържане под стража», съобщиха от пресцентъра на апелативния съд.

Пресслужбата на съда припомня, че незавършилият VI-ти клас Милен е в Добричкия арест от 9 юни тази година. Той е привлечен като обвиняем за дързък грабеж, извършен в съучастие с друго лице посред бял ден в дома на възрастен мъж. Грабителите проникнали в имота на стареца, пребили го и го ограбили. В хода на досъдебното производство вече са разпитани множество свидетели, направен бил следствен експеримент, а Милен е направил пълни самопризнания за грабежа.
За да потвърди продължаването на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо непълнолетния младеж, Варненският апелативен съд се съобрази със събраните при разследването доказателства, които по несъмнен начин водят до обосновано предположение, че той е автор на престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Както прокуратурата, така и съдът намират, че няма опасност Милен да се укрие. Той живее в дома на майка си. Абсолютно реална обаче е опасността той да извърши ново престъпление. Въпреки, че е само на 14 години, спрямо него многократно са прилагани редица мерки по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Причината - многобройни кражби и грабежи.
Дори инспекторът от Детска педагогическа стая в Балчик намира, че Милен не се поддава на никакво педагогическо въздействие, а предписаните мерки не му помагат. Противоправното и противообществено поведение на обвиняемия, било систематично, продължително и упорито.
 Безсилна да помогне на сина си била и майка му, която свидетелства, че Милен категорично отказвал да ходи на училище, а съседите редовно се оплаквали от набези в домовете им, извършени от непълнолетния младеж. 
Преценката на всички изложени обстоятелства води и този съд до извода, че не са налице условия за изменение на мярката за неотклонение на Милен А..
Определението, с което Варненският апелативен съд отказа да измени ареста на непълнолетния Милен А. от Балчик, разследван за грабеж, придружен с причиняване на средна телесна повреда е окончателно. НДТ


 


Сходни връзки

СЪДЪТ ОТКАЗА ДА ПУСНЕ ОТ АРЕСТА ОПАСЕН 14-ГОДИШЕН ПРЕСТЪПНИК ОТ БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди