изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:27 EET
РУСОФИЛИ И РУСОФОБИ В СПИРАЛАТА ЗА ИЗБОР НА ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА ООН    
Коментари Българското правителство и респективно българската държава влязоха в интересна политическа спирала с вкарването на нов играч - Кристалина Георгиева /на мястото на Ирина Бокова/, в ИГРАТА за лидер на ООН. На практика това изостря и битката между русофоби и русофили в България. Всъщност петте постоянни членки на Съвета за сигурност Англия, Китай, Русия, САЩ и Франция държат силния коз на ветото, което в крайна сметки ще реши кой ще бъде генерален секретар на ООН.

Ако Русия спази отношението си, изразено в Китай между Путин и Меркел, то за Георгиева няма шанс. Но ако подкрепи Георгиева и по този начин пряко или косвено се откаже от Бокова, това ще е и тежко поражение за русофилите в България, които не само биха се почувствали разочаровани, но най-вероятно ще оттеглят и симпатиите си от Владимир Путин.. Естествено, Русия си има свои интереси и те биха наклонили везните.

Във всички случаи предстои задкулисна "търговия" между великите сили в момент на все по-изостряща се криза САЩ-Русия, на увеличаваща се икономическа, политическа и военна мощ на Китай, на задълбочаващи се разногласия в Европейския съюз и спад на общественото доверие към лидерите на Франция и Германия, както и на излизането на световната сцена на новата сила ТЕРОРИЗЪМ, предизвикала и огромната бежанска криза, разместваща пластовете на религията, културата, икономиката и политиката в континента Европа.

Що се отнася до САЩ и Англия, най-вероятно премиерът Борисов вече е съгласувал с тях оттеглянето на доверието си от Бокова и издигането на практически втора кандидатура на България - тази на Георгиева, за която впрочем мнозина български и европейски държавници от десните цветове на политическата дъга работеха месеци наред.

Изборът между Бокова и Георгиева е интересен и за жителите на Добрич, тъй като Кристалина Георгиева е почетен гражданин на града.

Димитър ДУКОВ

 


Сходни връзки

РУСОФИЛИ И РУСОФОБИ В СПИРАЛАТА ЗА ИЗБОР НА ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА ООН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди