изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:45 EEST
КОМИСИЯ КЛАСИРА ПРЕДЛОЖЕНИТЕ ЗА ПРОДАН ЧАСТНИ ГОРИ    
НовиниСпециално назначена комисия в Североизточно държавно предприятие разгледа, оцени и класира постъпилите общо 78 заявления за закупуване на горски територии -  собственост на физически лица.






Срокът за подаване на документи за участие изтече на 19 септември. Процедурата е в ход за всички държавни горски предприятия в страната, като СИДП  организира закупуването на частни горски имоти в границите на четирите области – Варна, Добрич, Търговище и Шумен. 17 от постъпилите заявления са за имоти на територията на Варненска област, като 13 от тях са в обхвата на Държавно горско стопанство „Варна”. Документи за участие в процедурата са внесени за 21 имота на територията на област Добрич. Толкова са и заявленията, постъпили от собственици на имоти в област Търговище, като най-голям интерес към процедурата е отчетен в ДГС „Омуртаг” – 18 предложения за закупуване на частни гори. 19 са подадените заявления в горските стопанства в Шуменска област. 14 от тях са внесени в Централното управление на предприятието  в град Шумен.
След извършения анализ извън класацията остават 16 от заявленията. Те не отговарят на изискванията, утвърдени от Министерството на земеделието и храните. Става въпрос за имоти, предложени за закупуване, които не са горска територия, площта им надхвърля 5 хектара или липсва документ за собственост.  Сред различните документални пропуски, които са констатирани, има и заявления без предложена продажна цена на имота.  
18 от всички 62 класирани заявления са получили максималния брой точки. Подробна информация и протокол от заседанието на комисията са публикувани на адрес: www.dpshumen.bg. Съгласно процедурата предстои независими оценители да изготвят оценка на класираните имоти, като сделките със собствениците ще бъдат финализирани в рамките на предвидените от СИДП за 2016 г. средства за закупуване на горски територии на физически лица.
Основната цел на процедурата е по-ефективното стопанисване и опазване на горите, тъй като в момента има много частни гори, където предвид  малките площи не се извършват необходимите лесовъдски мероприятия. НДТ
 


Сходни връзки

КОМИСИЯ КЛАСИРА ПРЕДЛОЖЕНИТЕ ЗА ПРОДАН ЧАСТНИ ГОРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди