изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 21:15 EEST
ВЪВЕДОХА НОВО ЕСЕННО МЕНЮ ЗА ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ    
НовиниУвеличен е грамажът на храната от Детска млечна кухня


От вчера е въведено ново есенно меню за детските ясли в Добрич. Менюто е здравословно и отговаря на всички необходими стандарти, информира зам.-кметът „Хуманитарни дейности“ д-р Емилия Баева. Тя съобщи, че за малчуганите храната ще бъде приготвяна на пара или на фурна.
Сред новите включени продукти са броколи, корнфлейкс, извара, мусове и мюсли.  Въведени са повече плодове и зеленчуци, увеличено е количеството на супата и са разнообразени месните продукти.
Предвижда се менюто да включва агнешко и заешко месо. Менюто е конкурентноспособно и среща положителен отзвук сред обществеността.
Всеки, който иска да се запознае с новото меню може да го разгледа в сайта на Община Добрич в рубриката Е – услуги.
Направена е сериозна промяна и в менюто на Детска млечна кухня. „Менюто е  ново, има включени доста нови рецепти, увеличен е грамажът. Това, което получават потребителите от кухнята, е обяд – супа, основно и десерт. Голяма част от майките имат желание това, което даваме за обяд да го разпределят за обяд, следобедна закуска и вечеря. Аз, като детски лекар, съм казвала, че не е редно супата с хляб да се дава за вечеря. Увеличихме количеството на супата, променихме десертите. Все пак трябва да се съобразяваме с рецептурника, одобрен от Министерството на здравеопазването за количеството храна“, посочи д-р Баева.
Увеличен е грамажът на предлаганите продукти, но не е увеличена таксата. Себестойността на едно хранене е средно 3,50 лв. като родителите ще заплащат 1,50. Останалата сума се субсидира от Община Добрич. Средно 450 са децата, които се ползват от услугите на кухнята. Предвижда се ново меню да се въведе и за детските градини. НДТ


 


Сходни връзки

ВЪВЕДОХА НОВО ЕСЕННО МЕНЮ ЗА ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди