изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:44 EEST
Община Варна получи четири имота за модернизация и реконструкция на рибарско пристанище в район „Аспарухово“    
НовиниОбщина Варна получава управлението върху четири държавни имота с обща площ 3,5 дка, разположени в район „Аспарухово“. Терените са предмет на Споразумение за сътрудничество, сключено между общината, Областна администрация – Варна и Българската академия на науките. С него е дадено съгласие общината да кандидатства с проект за модернизация и реконструкция на рибарското пристанище в местността „Карантината“ по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. Имотите, които местната администрация получава, досега са стопанисвани от областния управител и от Агенция „Митници“ към Министерството на финансите, която ще бъде компенсирана с друг подходящ имот.

Правителството отне от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ правото на управление върху имот – публична държавна собственост. Теренът от 7 дка, на който са построени пет сгради, се намира на ул. „Неофит Бозвели“ №29 в Пазарджик. Той е с отпаднала необходимост за университета. Съгласно разпоредбите на Закона за държавната собственост, имотът преминава в управление на областния управител на област Пазарджик.

С друго решение от частна в публична държавна собственост беше променен статутът на имоти, предоставени за управление на Дирекция „Национален парк Централен Балкан“. Терените са с обща площ 613 кв. м и ще послужат за изграждане на местен парков офис на Парков участък – Троян, който ще бъде поддържан със средства на дирекцията.

Правителството обяви част от имот – публична държавна собственост, за имот – частна държавна собственост, и разреши на Министерството на културата да предприеме стъпки за премахването му. Имотът е самостоятелен обект на два етажа в сграда, която се намира на бул. „Васил Левски“ №95 в столичния район „Оборище“. Според одобрения проект за преустройство на съществуващи сгради в УПИ I, кв. 500 в „Национален музеен комплекс – Юг“, обектът е предвиден за премахване. Премахването му и разчистването на терена ще се извърши в съответствие с изискванията на Закона за устройството на територията.

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) получи поземлен имот в гр. Белослав в площ от 138 дка. Той е разположен в района на Фериботен комплекс – Варна и досега е бил стопанисван от Национална компания „Железопътна инфраструктура“. С управлението на имота от ДППИ ще се подобри техническото състояние на съоръженията на Фериботния комплекс. В него са разположени сгради и технически съоръжения от претоварен пункт и цех за смяна на талиги, които заедно със съоръженията, собственост на предприятието, биха могли да функционират като работещ пристанищен терминал.

Анастасия НИКОЛОВА

 


Сходни връзки

Община Варна получи четири имота за модернизация и реконструкция на рибарско пристанище в район „Аспарухово“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди