изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:06 EEST
Извънредно в БЛИЦ! Ройтерс обяви драматичен обрат: Бокова е втора в битката за ООН! Георгиева е девета    
НовиниБългарката Ирина Бокова, която е генерален директор на ЮНЕСКО, е на второ място в надпреварата за поста генерален секретар на ООН. Това сочи нов анализ на агенция Ройтерс, цитиран от БГНЕС, разпространен преди минути. Тя се нарежда непосредствено след фаворита Антониу Гутериш, който днес трябва да бъде избран за наследник на Бан Ки Мун начело на световната организация. Според анализа на Ройтерс Бокова се е класирала по-добре от Вук Йеремич и Мирослав Лайчак. Тя е получила 7 окуражаващи гласа, 1 без мнение, 9 обезкуражаващи.

Според същия анализ резултатът на Кристалина Георгиева е по-лош. Тя не е осма, а девета с 5 окуражаващи гласа, 2 без мнение, 10 обезкуражаващи.

След вчерашния вот в Съвета за сигурност на ООН се открои един „явен кандидат“ бившият португалски министър-председател Антонио Гутериш. Веднага след гласуването бе разпространена информация, че българката Ирина Бокова е четвърта, но тя е с най-добрия резултат от дамите, изпреварвайки силните кандидатури на Хелън Кларк и Сусана Малкора. Издигнатата в последния момент от правителството на Бойко Борисов Кристалина Георгиева остана осма от 10 участници в надпреварата. http://www.blitz.bg



Велислава Дърева: Кристалина Георгиева така се сгромоляса, че продъни пода

Като изключително грешен ход оцени журналистът Велислава Дърева смяната на Ирина Бокова с Кристалина Георгиева като български кандидат за генерален секретар на ООН. В сутрешния блок на bTV тя изтъкна, че е порочно подкрепата за българския кандидат да бъде обвързвана с партийни пристрастия. Дърева припомни, че най-вероятният нов генерален секретар на ООН Антонио Гутериш е бил у нас през 2004 година на събора на Бузлуджа. „Как никой в Португалия не написа, че бил лидер на социалистите? Десният Барозу се разсипа да лобира за своя сънародник”, заяви тя.
 
По думите й, издигането на Кристалина Георгиева в последния момент не е никакъв „висш пилотаж”. „Кристалина Георгиева така се сгромоляса, че продъни пода”, коментира тя. „Ирина, която беше предадена от собствената си държава, се класира четвърта, а Кристалина, която беше обявена за уникална, остана осма”, допълни журналистката.
 
Освен това, според нея, срещу Бокова са работили мощни институции като Световната банка и ЕНП, както и медийната империя на братята Кох.
 
Иван Сотиров от СДС от своя страна заяви: „Беше позорно самото обстоятелство България да издига един кандидат номенклатурен, на един режим, обявен за престъпен, за генерален секретар на ООН”.
 
Според него, обаче, смяната на Бокова с Георгиева в последния момент също е голяма грешка.
 http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Извънредно в БЛИЦ! Ройтерс обяви драматичен обрат: Бокова е втора в битката за ООН! Георгиева е девета | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Извънредно в БЛИЦ! Ройтерс обяви драматичен обрат: Бокова е втора в битката за ООН! Георгиева е девета
Автор: Anonymous да 2016-10-06 @ 16:14 EEST
Бойко Борисов си изпусна нервите и се развика като малко дете, след гафа с КРИСТАЛИНА



Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди