изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:28 EEST
СВЕТОВЕН ФУТБОЛ    
СпортСВЕТОВЕН ФУТБОЛ


ЧЕРНОМОРЕЦ (БАЛЧИК) ВКАРА 11 ГОЛА И СЕ КЛАСИРА ЗА ФИНАЛА

В полуфинална среща от областния етап на турнира за Купата на Аматьорската футболна лига отборът на Черноморец (Балчик) се наложи на свой терен над четвъртодивизионния Нефтяник (Шабла) с 11:0. Момчетата на Георги Иванов-Геша установиха игрово надмощие от самото начало на двубоя и головите положения пред вратата на гостите следваха едно след друго, за да се стигне до разгромния резултат.
Припомняме, че на четвъртфиналите Нефтяник (Шабла) се наложи над Спортист (Генерал Тошево) с 9:8 след дузпи, в редовното време 1:1, а Черноморец победи тервелския Септември с 4:0.
Така тимът от Белия град се класира за финалния двубой от областната надпревара на турнира за Купата, който ще се проведе на 12 октомври, сряда, от 15.30 часа в Генерал Тошево. Там съперник на балчиклии ще бъде съставът на Интер (Добрич), победил в другия полуфинал като гост тима на Албена (Оброчище) с 3:0. Преди това момчетата на Радо Боянов отстраниха от турнира и отбора на Добруджа, след като го победиха с 2:0.



СУАРЕС НЕ Е СЪГЛАСЕН ДА ВЗИМА ПО-МАЛКО ОТ НЕЙМАР

Нападателят на Барселона Луис Суарес очаква в скоро време да поднови договора си с каталунския гранд. Инициативата е на клуба, който се надява да обвърже дългосрочно уругвайския голмайстор. Неговият настоящ контракт изтича през 2019 година, но и двете страни са готови да седнат на масата за преговори.
Според информацията на вестник "Sport" Суарес ще настоява за годишна заплата от 16 млн. евро, колкото получава и Неймар. В момента бившият ас на Аякс и Ливърпул взима по 10 млн. евро, а най-скъпоплатеният футболист на Барса е Лионел Меси, чиято заплата е 21, 2 млн. евро.
От началото на сезона в Примера Суарес има 7 мача и 5 гола.


ЛЬОВ НЕ ИСКА ДА РАБОТИ В БУНДЕСЛИГАТА

Селекционерът на германския национален отбор Йоги Льов няма намерение да работи повече в клубове в родината си. 56-годишният специалист е начело на националния отбор на Германия от 2006 година. "Не смятам да работя като клубен треньор в Германия някога. Изобщо не ми харесват отношенията между ръководители и треньори. Особено когато решат да уволнят треньорите. Не казвам, че това не трябва да се случва. Напротив, то е част от нашия спорт. Но искам тези смени да се случват честно и коректно", заяви специалистът пред Sport1.de. "В Германия не е така. Много често треньорите се оказват под натиск за дълго време, попадат в сложна ситуация. Аз не искам да си го причинявам и на себе си. Още повече, че идвам от националния отбор на Германия и би трябвало да имат уважение към мене", довери още селекционерът. На въпрос къде би желал тогава да продължи в един определен момент, когато вече не е треньор на Германия, той отвърна: "Няма значение мястото. Може да е клуб, може и да е национален тим в някоя част на света. Но искам уважение и равнопоставеност.”



ВИЛАШ-БОАШ: ВЛЮБИХ СЕ В МОУРИНЬО, НО ПОСЛЕ РАЗБРАХ, ЧЕ СЪМ ЗАСЛЕПЕН

Бившият асистент на Жозе Моуриньо в Порто, Челси и Интер - Андре Вилаш-Боаш, призна, че Специалния е бил негов идол до момента, в който двамата са развалили взаимоотношенията си заради желанието на Боаш да излезе от сянката на своя ментор и да поеме повече отговорности. Това се случва по време на престоя на тандема в Интер и в крайна сметка се оказва отправна точка за индивидуалната кариера на по-младия специалист. "Това бяха най-хубавите времена - да работя с Жозе в моментите, в които се формирах. Можеш да се опреш на толкова много неща. Работата с него те извежда до друго ниво. Влюбваш се в него и той става твой идол. Исках да бъда като него, да зная всичко, което той знаеше, да попия цялата информация, която ми даваше. След това се оказваш от грешната страна на Жозе и нещата се променят. Тогава осъзнаваш, че си бил заслепен. Той притежава удивителната способност да извлече най-доброто от теб, което има добри и лоши последствия за хората. Последствията за мен бяха, че в резултат на споровете и несъгласията, които имаше между нас, аз започнах моята треньорска кариера", сподели Вилаш-Боаш.


ЛЕВАНДОВСКИ: ЛИВЪРПУЛ ИМА ШАНС ЗА ТИТЛАТА

Нападателят на Байерн (Мюнхен) Роберт Левандовски заяви, че Ливърпул може да спечели титлата под ръководството на Юрген Клоп. Полският национал познава много добре германския специалист, след като двамата работиха заедно в Борусия (Дортмунд), където два пъти триумфираха с титлата в Бундеслигата. "Мисля, че под ръководството на Клоп Ливърпул ще се бори за титлата заедно с Манчестър Сити. Джосеп Гуардиола ще направи живота на всички във Висшата лига труден, но Ливърпул има напълно реален шанс", каза Лева. "Това, че Ливърпул не играе в Европа, само ще им помогне, защото ще бъдат свежи през целия сезон и ще имат по-малко контузени играчи. Клоп е безмилостен и знае как да вземе предимство в такива ситуации", заяви още полският таран.
След първите седем кръга във Висшата лига Ливърпул е на четвърто място с 16 точки, като тимът победи Арсенал, Челси и шампиона Лестър.


КРООС С ЛИЧЕН АНТИРЕКОРД

Полузащитникът на Реал (Мадрид) Тони Кроос записа негативно постижение при злополучното реми с Ейбар в неделя, пише AS. Според статистиката на испанския вестник за първи път германският халф загуби 19 топки в мач за "белите". За 108 двубоя с екипа на "лос меренгес" предишният му антирекорд бше 18 загубени топки още от първия му сезон на "Сантиаго Бернабеу" - срещу Атлетик (Билбао) и Валенсия.
В неделя той сбърка девет подавания, а в останалите десет случая или беше блокиран при опит за удар, или не се справи с контрола върху топката. Преди тази среща Кроос имаше най-висок процент успешни пасове в Ла Лига - 93,6%. Срещу баските процентът му падна на 87,8 на сто. До голяма степен спадът на прецизността му се дължи и на новата му роля, наложена заради травмата на Каземиро. Сега германецът има по-скоро функции на опорен халф и играе по-назад. AS видя грешка на Кроос при гола на "синьо-червените".


ЛИОНЕЛ МЕСИ НЕ СЕ ПАЗИ

Нито в Барселона, нито в аржентинският национален отбор са виновни за контузиите на Лионел Меси. И двете страни внимават за състоянието на футболиста, но самият Лео често не се пази достатъчно. Такова мнение изрази един от шефовете на аржентинските национални отбори - Хорхе Миадоски пред ESPN. "Мисля, че националният отбор се грижи по най-добрия начин за Меси. Изпратихме доктор за операцията на Аугусто Фернандес. Той отиде да прегледа и Меси. Трябва да сме внимателни с всички играчи. Този, който не се пази достатъчно, е футболистът, защото винаги иска да играе", заяви той.
Отборът на Аржентина ще играе две световни квалификации в следващите дни - срещу Перу и Парагвай. Лео е големият отсъстващ поради контузия, получена в мача на Барса срещу Атлетико (Мадрид).


ГРИЗМАН ЗНАЕ КАКВО МУ ЛИПСВА

Звездата на Атлетико (Мадрид) и френския национален отбор Антоан Гризман не крие, че се е прицелил в най-престижните отличия във футбола. Той е убеден, че има качествата да достигне нивото на Лионел Меси и Кристиано Роналдо, но в същото време е наясно какво не му достига на този етап. "За да се сравняваш с Меси и Роналдо, трябва да печелиш трофеи. Те ги имат. Неведнъж съм казвал, че искам да бъда на тяхното ниво, и мисля, че вървя в правилната посока", споделя Гризман. "Това, че играя добре, се дължи до голяма степен на Диего Симеоне, който ме пуска на любимата ми позиция", казва още нападателят и добавя, че въпреки интереса на клубове като Челси и Пари Сен Жермен, вижда бъдещето си в Атлетико.


ЮНАЙТЕД ИСКА МХИТАРЯН ДА НЕ ИГРАЕ ЗА АРМЕНИЯ

Ръководството на Манчестър Юнайтед е помолило колегите си от националния отбор на Армения да не форсират капитана Хенрих Мхитарян и по възможност той да не играе в световните квалификации с Румъния и Полша в края на тази и началото на следващата седмица. "Хенрих все още е във фаза на рехабилитация от травмата си в лявото бедро", коментираха от Юнайтед. "От тази гледна точка бихме били много благодарни, ако му разрешат да не играе в тези срещи", казаха още от Юнайтед.
Армения е на дъното в квалификационната си група, след като в първия си мач загуби като гост от Дания. Мхитарян пропусна и този мач заради друга травма.


РОНАЛДО ГОНИ ТОПКИТЕ ПО ВРЕМЕ НА МАЧ НА СИНА СИ

Мегазвездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо се показа в необичайна светлина. Трикратният победител в анкетата за "Златната топка" и европейски шампион от лятото с Португалия забрави за звездния си статут и се впусна да гони една излязла от терена топка по време на мач на сина си. Роналдо реши да покаже техниката си на децата, като вдигна топката, без да използва ръце, но последвалият удар не му се получи. Кристиано не е убеден дали синът му ще го наследи, въпреки че като всяко дете засега показва интерес към футбола. "У дома имам над 30 топки. Той постоянно си играе с някоя. Няма да го спирам, ако реши да стане футболист, но и няма да го насилвам, ако не иска. Едно такова решение трябва да дойде естествено", споделя португалецът.


БАРСА ИСКА ДА УДЪЛЖИ ДОГОВОРА НА ТЕР ЩЕГЕН
 
Треньорският щаб на Барселона и ръководството на клуба напълно се доверяват на вратаря Марк-Андре тер Щеген и имат намерение да му предложат нов договор, съобщава каталунското издание Sport. Самият футболист няма нищо против подобно развитие и има желание да гарантира бъдещето си на "Ноу Камп" до 2021 г.
В хода на миналия сезон Тер Щеген често се жалваше, че остава резерва, но през лятото конкурентът му Кладио Браво премина в Манчестър Сити. През уикенда немецът допусна четири гола във вратата си в мача със Селта, един от тях след груба негова грешка, но треньорът на Барса Луис Енрике го защити след срещата. Действащият контракт на Тер Щеген е до лятото на 2019 г.


 


Сходни връзки

СВЕТОВЕН ФУТБОЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди