изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:29 EET
ТАСС: Русия и Турция подписаха междуправителствено споразумение за „Турски поток“    
По светаИстанбул. Русия и Турция сключиха междуправителствено споразумение за „Турски поток“, предава TACC. Документът беше подписан от енергийните министри на двете страни след срещата между Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин, които също присъстваха на церемонията. Както по-рано председателят на Управителния съвет на „Газпром“ Алексей Милер сам подчерта, „споразумението предвижда строителство на две връзки от магистралния тръбопровод по дъното на Черно море“. Те трябва да бъдат завършени към декември 2019 г.



Агенцията припомня, че през 2014 г. Москва се отказа от строителството на газопровода „Турски поток“ заради настоявания на Брюксел. Въпреки че по-късно преговорите бяха възобновени, проектът отново бе спрян заради кризата в двустранните отношения между Русия и Турция.

Истанбул. Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че е необходимо колкото се може по-скоро да се премине към мирно разрешаване на конфликта в Сирия, предаде ТАСС. „Смятам, че колкото се може по-скоро трябва да се премине към политически процес в разрешаването на конфликта в Сирия“, заяви Путин след своята среща с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, с който обсъди и кризата в Сирия. „Смятаме, че всички, които наистина искат мир, трябва да подкрепят това предложение“, добави той. „Заедно с президента на Турция ние се договорихме за това, което ще направим за подкрепата към инициативата на специалния представител на ООН за Сирия г-н Стефан де Мистура по повод бойните подразделения , които не желаят да свалят оръжие“ в Алепо, за да се прекрати насилието“, подчерта Путин.

Анкара. Руският министър на енергетиката Александър Новак заяви, че мирските участъци от газопровода „Турски поток“ ще бъдат строени от руска компания, докато сухопътните от турска, предаде ТАСС. „Руска компания ще строи и поддържа морските участъци, докато сухопътните участъци ще бъдат за турска компания, най-вероятно „Боташ“, заяви министърът. Той добави, че за втората линия от „Турски поток“ ще бъде създадено съвместно предприятие. Той уточни, че при всеки случай морският участък от тръбопровода ще остане за Русия . Новак заяви, че тази възможна компания ще бъде оператор, както на строителството, така и на експлоатацията на втората линия.  „Крайният срок на приключването на двете линии е декември 2019 г. Все още не се обсъжда въвеждането на трета или четвърта линия на „Турски поток“, заяви министърът.

Истанбул. Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че страната е уверена, че процесът на нормализация на отношенията между Москва и Анкара продължава с пълен ход, предаде РИА Новости.
„От гледна точка на турско-руските отношения днес проведохме много ефективен и много пълен работен ден. В резултат на нашата работа бяха подписани споразумения. Напълно съм уверен, че процесът на нормализация на турско-руските отношения ще продължи с пълен ход“, заяви Ердоган след като проведе преговори със своя руски колега Владимир Путин.
http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

ТАСС: Русия и Турция подписаха междуправителствено споразумение за „Турски поток“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди