изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:46 EEST
КМЕТЪТ НА ДОБРИЧ ИЗДАДЕ ЗАПОВЕД ЗА ПОДГОТОВКАТА ЗА ЗИМАТА    
НовиниКметът на Добрич Йордан Йорданов издаде заповед във връзка с подготовката  на Община град Добрич за работа в зимни условия за зимен сезон 2016-2017 година. С нея той разпорежда до 20 октомври да се организира провеждане на заседание на Щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, относно подготовката и готовността на Общината  и обектите на нейната територия за работа при  тежки зимни условия.

До 25 октомври трябва да се извърши преглед на Общинския план за защита при бедствия и се извърши актуализация на частта  „Действие при снегонавявания  и обледенявания”.
Предстои заместник-кметовете по „Икономическо развитие и европейски фондове“ и „Хуманитарни дейности“ да създадат необходимата организация за снабдяване на стоки и услуги от първа необходимост и осигурят здравно и медицинско обслужване на населението при усложнена зимна обстановка на територията на общината. Трябва да се провери готовността на учебните и детски заведения за работа в усложнена зимна обстановка, като кметът изисква доклад синформация за готовността на училищата да провеждат нормален учебен процес, осигуряване с отопление, алтернативно отопление при спиране на основната система и медицинско осигуряване.
Друга задача, според заповедта, е да се извърши проверка на състоянието и готовността на техниката за зимно поддържане на общинската пътна мрежа при зимни условия.
При усложнена зимна обстановка информация за състоянието на общинската пътна мрежа ще се подава до 6.30 часа от фирмата поддържаща  общинската пътна мрежа до оперативния дежурен на Общински съвет за сигурност, до 7.00 часа от оперативния дежурен на Общински съвет за сигурност до Оперативния дежурен на Областен съвет за сигурност.
Ръководителите на „ЕНЕРГО-ПРО МРЕЖИ” АД РОЦ Добрич – Силистра, “Електроенергиен системен оператор” ЕАД  „Мрежови експлоатационен подрайон Добрич”; Оперативно звено Добрич при АРЕСГАЗ АД – Варна, “Пътнически превози” ЕООД, “Автобусен транспорт” ЕООД, “В и К” ООД - район град Добрич, „Савимекс” ООД и „Добруджански хляб” АД трябва  да вземат  всички необходими мерки за  привеждане на дружествата  в готовност  за работа в тежки зимни условия с цел нормалното им функциониране и проведат профилактични прегледи на всички машини, ел. агрегати, електро и газопреносни съоръжения и осигурят запаси от части, суровини и материали. При възникване на поледици и обилни снеговалежи, трябва да се информира незабавно населението за поведение и действие, чрез местните радиопредавателни станции за общо оповестяване на населението. При ликвидиране на последствия от снегонавявания и обледявания на първо да се извличат пострадалите, закъсалите и катастрофирали моторни превозни средства.
При усложнена зимна обстановка Сектор  КАТ- “Пътна полиция” да има готовност за ограничаване  движението на  лични МПС и за затваряне на изходите от града. НДТ
 


Сходни връзки

КМЕТЪТ НА ДОБРИЧ ИЗДАДЕ ЗАПОВЕД ЗА ПОДГОТОВКАТА ЗА ЗИМАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди