изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:25 EET
ДОБРИЧ Е В ТОП 5 НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ГРАДОВЕ С НАЙ-МРЪСЕН ВЪЗДУХ    
НовиниСред петте градове с най-замърсен въздух в Европа, България присъства със София, Перник, Добрич и Пловдив, като сред тях е и полският Краков. Това съобщава „Дневник”.

Наскоро Световната здравна организация за първи път даде данни за смъртността заради замърсяване с фини прахови частици по държави. Заключението от тях е, че въздухът в големите градове на страната е опасен за здравето на хората.
Броят на преждевременните смъртни случаи в България поради високите нива на замърсяване, варира между 14 000 и 18 000 души годишно. В тези данни не се включват тежките белодробни заболявания, болестите на сърдечно-съдовата система, на мозъка и на репродуктивната система, които са в резултат или се обострят от качеството на въздуха, който дишаме.
Според официалните данни на КАТ от средата на годината, в страната има регистрирани 4.13 млн моторни превозни средства. 44% от тях, или 1.8 млн, са на възраст над 20 години. До пет години са едва 155 хиляди автомобила.
Съотношението нови-употребявани новорегистрирани МПС остава едно към десет. От регистрираните за полугодието 150 хил. автомобила, повече от 92 хил. са тези над десетгодишна възраст. НДТ
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ Е В ТОП 5 НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ГРАДОВЕ С НАЙ-МРЪСЕН ВЪЗДУХ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди