изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:36 EET
„Албена инвест холдинг” АД се влива в „Албена” АД    
НовиниЕдна бонова книжка с 25 акции от „Албена инвест-холдинг“  се превръща в 5 акции от „Албена” АД


Общи събрания на акционерите на „Албена“ АД и „Албена инвест холдинг“ АД се проведоха вчера. На тях бе взето решение “Албена инвест холдинг“ да се влее в „Албена“, при което цялото имущество (активите и пасивите) на „Албена инвест холдинг“ преминават към „Албена“ и то става универсален правоприемник на това имущество. В резултат на вливането „Албена инвест холдинг“ АД преустановява съществуването си и се прекратява без ликвидация.
Съгласно това решение всички акционери на „Албена инвест-холдинг“ – АД придобиват акции в  „Албена“ – АД и занапред ще бъдат негови акционери. Една бонова книжка с 25 акции от „Албена инвест-холдинг“  се превръща в 5 акции от „Албена” АД. 
Акционерите на двете дружества одобриха договора от 31 май 2016 г. за вливането, който бе одобрен и от Комисията за финансов надзор и КЗК.
Справедливата стойност на всяка акция в обръщение на „Албена“ АД за целите на вливането  е определена на 64.92 лева, а на „Албена инвест-холдинг“ АД – на 11.22 лева. При това положение  една акция на „Албена инвест-холдинг“ се заменя за 0.1728 броя акции в „Албена“ АД. 
Съгласно одобрените от акционерите на двете дружества доклади на управителните им органи с вливането ще се постигне консолидиране на двете дружества в един правен субект, което ще доведе до елиминиране на дублиращи се функции. Ще се постигне опростяване на корпоративната структура на участващите в преобразуването дружества, което ще доведе до по-добра организация и ефективно управление на бизнес процесите, поради значителното улесняване на стратегическо планиране, процеса на вземане на решения и тяхното осъществяване. Освен това, вливането ще доведе до формиране на по-силна и конкурентноспособна компания, която действайки като единен субект и предлагайки по-добри корпоративни практики, продукти и маркетингови стратегии ще бъде по-добре позиционирана на пазара, поради по-големия си капацитет и възможности за увеличаване на пазарния дял.
 Цели се също повишаване на ефективността и печалбите чрез оптимизиране на разходите, щата и структурата на управление и оптимизиране на паричните потоци, доколкото значителна част от дейността на дъщерните дружества на „Албена инвест-холдинг“ АД и на дъщерните дружества на „Албена“ АД се осъществява с една крайна цел – налагане на безкомпромисно качество на единен завършен туристически продукт в хотелите на „Албена“ – АД и под марката „Албена“
Очаква се значително подобряване положението на акционерите и в двете дружества. Сегашните акционери на „Албена инвест-холдинг“, вече като акционери на „Албена“,  ще получават дивиденти директно от основния източник на печалби в икономическата група - „Албена“ АД. Освен това, те ще могат да участват и директно при вземането на важни решения в общото събрание на акционерите на „Албена“  АД. Акционерите на „Албена“ АД ще продължат да бъдат такива в дружество, в което са се влели значителни на стойност активи, които след консолидацията им и в резултат на по-ефективното им използване ще допринесат за повишаване на печалбите и съответно на размера на дивидентите.  НДТ


 


Сходни връзки

„Албена инвест холдинг” АД се влива в „Албена” АД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди