изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:26 EET
Русия и Китай готвят съвместен отпор на ПРО на САЩ, вече провеждат съвместни учения    
По света, Русия констатира факта за заплаха на своята национална сигурност от страна на американската ПРО, заяви пред журналисти прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от Интерфакс. Песков всъщност коментира вчерашно изказване на зам.-началника на Главно оперативно управление на руския Генщаб генерал-лейтенант Виктор Познихир.

Генералът заяви, че моделиране на бойното използване на средствата за ПРО на САЩ показало по-голяма опасност за ядрените потенциали на Русия и Китай, отколкото се считало по-рано.

„Моделирането показа, че американските противоракети „Стандарт-3” притежават възможност да прехващат междуконтинентални балистични ракети и балистични ракети на подводните лодки не само на средния, както твърдят САЩ, но и в началния участък на траекторията на полета на ракетата” – заяви Познихир на брифинг в Пекин, в който участваше и висш китайски военачалник.

Според него, „това представлява по-сериозна заплаха за ядрения потенциал на Русия и Китай, тъй като противоракетите ще бъдат способни да поразяват руските и китайските балистични ракети преди момента на отделяне на бойните блокове от маршевите степени”.

Говорейки за резултатите на компютърното моделиране относно възможностите за прехват на руските ракети от корабните комплекси за ПРО, той отбелязал, че зоната на досегаемост на ракетите „Томахоук” съставлява 2500 км.

„По този начин под ударите на американските крилати ракети може да се окаже практически цялата европейска част на Русия. При това замяната на противоракетите „Стандарт-3” в пусковите установки Мk-41 с крилати ракети „Томахоук” може да бъде извършено съвършено скрито и в извънредно кратки срокове” – уверил генералът.

Ето защо Русия и Китай ще обмислят съвместен отговор на американската противоракетна система, за която смятат, че ще подкопае световната сигурност. Москва ще си сътрудничи с Пекин за минимизиране на заплахата от противоракетната отбрана на САЩ, каза Познихир и допълни, че  Русия и Китай са провели съвместни учения за противоракетна отбрана тази година и че през 2017 г. ще ги повторят.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Русия и Китай готвят съвместен отпор на ПРО на САЩ, вече провеждат съвместни учения | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди