изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:26 EEST
С МУЗИКА И ЗАБАВНИ АТЕЛИЕТА ИМКА-ДОБРИЧ, УЧИ ДЕЦАТА НА ТОЛЕРАНТНОСТ    
Образование ИМКА-Добрич, продължава с голям успех иновативния двугодишен проект „Музикотерапия за добри деца", който предлага начини за социално включване на деца в риск и третира проблема на нарастваща агресия в училище от най-ранна детска възраст. Проектът се основава на комбинация от музикални и артистични подходи и заимства елементи от световно известната и утвърдена методология на композитора Карл Орф „Шулверк".

„Музикотерапия за добри деца" обхваща над 50 ученици от началните и предучилищни класове на ОУ "Христо Ботев", които са подбрани от екипа на организацията. Чрез проекта децата имат достъп до професионални музиканти, артисти, психолози и имат възможността да изпробват музикални и арт-подходи за себеизразяване. Цели се превенция на нарастващото насилие в училище от ранна детска възраст. По случай началото на учебната година екипът на ИМКА  организира театрален спектакъл и работни ателиета за деца за изработване на множество сувенири, бижута, перкусионни инструменти, които ще ползват в течение на учебната година в работните ателиета по проекта.
„Радваме се, че можем дългосрочно да работим с децата и чрез много музика и изкуство да се стараем те да стават все по-добри. Затова дадохме това име на нашия проект. Считаме, че именно чрез музика, приложни изкуства и театър децата общуват непосредствено едно с друго, учат се, обогатяват се, вземат добри модели за поведение и отношение един към друг, забавляват се и израстват духовно и интелектуално", споделя председателят на ИМКА Добрич и координатор на проекта.
В рамките на проекта са разработени редица методически указания за работа с деца, които се ползват по време на срещите с малките и ще останат като ценни материали за устойчива работа и с други училища и извън рамките на проекта. Подходът е индивидуален към всяко дете спрямо неговите таланти и предпочитания като дава възможност на всеки да се изяви. Друга положителна страна на разработената методология е, че  децата сами могат да проследят своя напредък по различни музикални и общо-образователни индикатори.
Проектът е финансиран от фондация „Работилница за граждански инициативи”, по програма „Програма за детско и младежко развитие, основаващо се на подход, при който се отчитат и надграждат силните страни на детето”, с финансовата подкрепа на фондация „ОУК”.  НДТ


 


Сходни връзки

С МУЗИКА И ЗАБАВНИ АТЕЛИЕТА ИМКА-ДОБРИЧ, УЧИ ДЕЦАТА НА ТОЛЕРАНТНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди