изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 17:31 EEST
ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В ЦПЛР "МАЛКИЯТ ПРИНЦ" /СНИМКА/    
ОбразованиеНовата учебна година в центъра за подкрепа и личностно развитие "Малкият принц" в Тервел /бивш общински детски комплекс/ бе открита в напълно обновената актова зала на СУ „Йордан Йовков“. С "Добре дошли!" приветства присъстващите директорът Виолета Димитрова – директор на детския комплекс. Събитието бе уважено от много родители, директорът на училището-домакин Румянка Станкова, представители на общинска администрация, както и много ученици от начален и прогимназиален курс, придружени от своите учители.


На този ден новозаписаните деца и техните родители се запознаха с ръководителите на школите и за първи път усетиха магията, наречена ЦПЛР „Малкият принц“. Школите, които продължават дейността си през 2016/ 2017 г. са: Школата за модерен балет и мажоретни танци с ръководител Живка Ненова и помощник-треньори Виктория Тошкова и Габриела Росенова; Школа за изобразителни и приложни изкуства с ръководител Виолета Янкова; Школа по керамика и грънчарство с ръководител Цанка Жечкова; Вокална студия Тервел с ръководител Живко Колев; Клуб „Биология и екология“ с ръководител Виолета Димитрова. Продължава успешната си дейност и клубът за автентичен фолклор с двете секции „Наследници на Орфей“ и „Приятели на Клио“ под ръководството на Росица Стратиева и Стойка Жекова. Новата учебна година стартира с нова форма за работа с учениците – клуб „Физика“, с ръководител Галина Михова.
Гости на празника бяха и главен инспектор Атанас Георгиев – началник на РС "Пожарна безопасност и защита на населението" и Георги Чолаков – инспектор в Детска педагогическа стая. Георгиев бе със специална мисия – връчване на наградите на отличените рисунки от националния конкурс „С очите си видях бедата“.
    Както се полага на празник, танците и песните бяха специален поздрав към гостите. Носителят на бронзов медал от Европейският шампионат по мажоретни танци Ивет Красимирова, както и подгласничките от групата на малките и големите кадети, представиха танците, с които спечелиха високите отличия на конкурса. Певиците от вокална студия "Тервел" пък изпълниха любими на всички популярни песни. НДТ
   


 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В ЦПЛР "МАЛКИЯТ ПРИНЦ" /СНИМКА/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди