изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:49 EET
БЪЛГАРИЯ СЕ ПРЕДСТАВИ НА ЛОВНО ИЗЛОЖЕНИЕ В МОСКВА    
Лов и риболов Североизточно държавно предприятие представи страната ни на престижното международно ловно изложение „Arms&hunting“, което ежегодно се провежда в Москва, съобщиха от предприятието, в обхвата на което са ловните стопанства в Добричка област. В рамките на форума българският щанд привлече хиляди любители на лова и доказа огромният интерес на руските ловци към организирания ловен туризъм у нас. Представители от ловните стопанства „Тервел” и „Шерба”, експерт по ловностопански дейности от СИДП, както и лично директорът на предприятието инж. Веселин Нинов презентираха богатото разнообразие от дивеч и високото качество на ловните услуги у нас.

 Посетителите на изложението отправиха редица въпроси, свързани с организирания лов в различни части на страната ни, и заявиха готовност за участие още в следващия ловен сезон в България. Специално за изложението беше подготвена брошура, която да рекламира ловните ни дестинации.
За да утвърдят своите добри позиции в Европа и в частност на Балканския полуостров, ловните стопанства към СИДП се представиха и на ловното изложение във Вараждин в Хърватия, което се проведе от 7 до 9 октомври. Българските експерти обмениха опит с конкуренти от страната-домакин, а също и от Румъния и Сърбия. Те посетиха и две от ловните стопанства в региона, където с хърватски колеги обсъдиха грижата на дивеча и проблемите, свързани с него.
В обхвата на СИДП има 13 горски и 5 ловни стопанства на територията на четирите области - Варна, Добрич, Търговище и Шумен. ДЛС „Черни Лом“, ДЛС „Паламара“, ДЛС „Балчик“, ДЛС „Шерба“ и ДЛС „Тервел“ се гордеят с трофейните качества на дивеча. Сред най-разпространените видовете,  които са обект на лов и ловен туризъм, са благородният елен, сърната и дивата свиня, както и заекът, яребицата и фазанът. Интерес представляват също муфлонът, еленът лопатар, пъдпъдъкът и водоплаващият дивеч. НДТ


 


Сходни връзки

БЪЛГАРИЯ СЕ ПРЕДСТАВИ НА ЛОВНО ИЗЛОЖЕНИЕ В МОСКВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди