изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 11:27 EEST
ПАРТНЬОРИ ОТ ШЕСТ ДЪРЖАВИ УЧАСТВАХА В СИМПОЗИУМ "С ЛИЦЕ КЪМ КНИГАТА" /СНИМКА/    
КултураМеждународен симпозиум на тема „С лице към Книгата“ се проведе на 11 октомври в регионална библиотека "Дора Габе". Той е по проект „Библиотеката- вълшебно място“, програма Еразъм +, по който работи ДГ № 11. Събитието е в рамките на Националната седмица на четенето, организирана от Министерството на образованието и науката в изпълнение на Плана за действие към Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020 г.).

Основни цели на проекта са привличане на децата от най-различни възрасти в света на книгите. Участниците в проекта вярват, че чрез взаимодействието си с книгите децата изострят чувствителността си към културните традиции, ценности и норми. Проектът включва участници от училища и детски градини от Румъния, Словакия, България, Турция, Испания и Италия.

Гостите от чуждите държави посетиха различни сектори на регионалната библиотека, като се запознаха най-вече с дейността на сектор Работа с деца. Стаята на приказките предизвика интереса на преподавателите, където те много се забавляваха.
Пред сектор Работа с деца гостите от Румъния, Словакия, Турция, Испания и Италия се срещнаха с деца от III група на ДГ №17 „Първи юни”, които за първи път посещават библиотеката. Малчуганите изпяха песничка на английски, с която поздравиха гостите. В Националната седмица на четенето децата се запознаха с библиотекарите в сектора, разгледаха приказния детски фонд, слушаха приказки и се почувстваха приятно и уютно сред книжките.
В интерактивния кабинет на библиотеката гостите на симпозиума бяха поздравени с песнички, в изпълнение на децата от ДГ № 11. Форумът продължи с представяне на различни практики за повишаване на мотивацията у подрастващите да четат художествена и научна литература. НДТ
 


Сходни връзки

ПАРТНЬОРИ ОТ ШЕСТ ДЪРЖАВИ УЧАСТВАХА В СИМПОЗИУМ "С ЛИЦЕ КЪМ КНИГАТА" /СНИМКА/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди